Jupiters veckobrev v. 8

Hej alla härliga elever och föräldrar Jupiter,

Nu är äntligen sportlovet här och vi hoppas ni får ett härligt lov antingen hemma eller här på Klubben. Vi hoppas solen fortsätter att skina över oss.

Normer och värden

Kompisar

På fredagen fick vi besök av Linn som berättade om vad ASD är för något.

Utifrån det började vi prata om att vi alla är olika och behöver olika saker för att lyckas. . Tillsammans hjälper vi varandra att lyckas. Vi behöver alla lära känna varandra så att vi vet vad våra kompisar behöver. Både för att kunna hjälp hen att utvecklas men även för att kunna utmana med frågor för att lyckas med exempel ett svårt mattetal. Vi kan kanske även då se när vi borde gå därifrån för att ge utrymme för hen att vila och ladda energi inför näst moment. Jag tror att många av oss kanske redan vet vad vi kan och inte kan säga till våra kompisar i klassen, vi vet vad som sårar och vad som triggar.

Kunskaper

MA – Decimaltal

Ny bok nya utmaningar. Nu har vi äntligen kommit igång med vår nya Lärobok och Övningsbok 4B. (Ni som vill får gärna ta hem boken 4A). Förra veckan hade vi ett ma-prov, resultatet för detta kommer att komma ut på school soft. De elever som har missat ett helt område eller kanske inte hunnit klart kommer att få göra det i läxa tills på fredag (6/2) efter lovet.

Veckans mål med mattelektionerna var att bygga en förståelse för positionssystemet. Vi upptäckte nu våra tiondelar och hundradelar. Hur kan vi skriva 45 hundradelar på olika sätt? Eller hur kan vi skriva 23 tiondelar? Vi upptäckte att vi både kan skriva det i bråk form men även som decimaltal. Vi pratade även om vilket tal som var störst 0.2 eller 0.02 och hur kan vi se det? Vi tittade även på hur vi kan placera talen på en tallinje.
Prata gärna hemma under lovet om dessa små tal.

  

Schackfyran -10/3

Tisdagen den 10/3 så åker vi till Globen för att delta under Schackfyran. Vi samlas vid Värmdö marknad 7.30 och tar sedan buss samt tunnelbana till Globen där det hela går av stapeln. Det beräknas sluta vid 13-tiden. Om vi har tur är vi tillbaka vid Lemshaga runt 14 men det kan dröja till närmare 15 om vi har otur med bussarna. Meddela mentor via mail om ditt barn får sluta någonstans än vid skolan.

Eleverna är väldigt spända och har övat länge. Vi har under förra terminen även haft expertbesök från Schackfyran som har kommit till oss för att berätta om just denna tävling och gav oss då även några tips. Vi har därefter övat på egen hand genom att spela på våra ipads men även genom att spela med schackbräden samt genom att titta på olika filmer via Schackfyrans hemsida. https://schack.se/schack-i-skolan/schackfyran/

Eleverna behöver  ha med sig matsäck denna dag. Då det är en lång dag kan det vara bra med en smörgås eller frukt förutom maten. Det går bra att ta med något mindre fika (t ex en bulle eller ett par kakor) men vi skippar godis och läsk. Kom ihåg att nötfritt gäller.

Vi ser gärna att någon eller några föräldrar gör oss sällskap. Hör av dig till mentor om du är sugen på att följa med. 

Nästa vecka v. 9

mån – fredag Sportlov för oss alla.

Vecka 10

Mån – Mentorstid
Tisdag – vanlig skoldag
Onsdag – vanlig skoladag
Torsdag – vanlig skoldag
Fredag – vanlig skoladag (Camilla ledig)

Blänkare:

Föräldramöte – 11/3 kl 17.30-19.00

Välkomna till föräldramöte den 11/3 kl 17.30-19.00. Vi vet att ett par andra mentorslag har föräldramöte samma datum men av olika anledningar behöver vi ändå lägga det då. Vi hoppas att det inte ställer till det alltför mycket för er som har syskon i de andra klasserna.

Vi kommer bland annat diskutera teaterprojektet som vi pratade om vid förra mötet. Hör av dig till mentor i god tid innan om det är något övrigt ni önskar att vi lyfter. Vi kommer inte ha utrymme för icke föranmälda frågor under mötet. Föräldramötet är ett bra forum för att samverka kring övergripande frågor. En angelägen fråga i den här åldern brukar t ex vara användning av sociala medier. Frågor om enskilda barn eller händelser tas hellre vid ett annat tillfälle.

Tack för en trevlig vecka,

Jupiters pedagoger,

Anna, Camilla, Catrin och Johanna

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.