Jupiters veckobrev v. 35

Hej alla fantastiska elever och föräldrar i Jupiter!

Det är så härligt att få höra från lärare och pedagoger hur fantastiska ni är och hur bra ni håller fokus under lektionerna. Även då det under veckan har varit varmt i våra lokaler då sommaren kommit tillbaka. Så just nu träder ni in i Storgården som stjärnor. Fortsätt så här så kommer det här året bli fantastiskt.

NO Teknik – Stad och Hav

Vi har nu startat upp vårt nya projekt i NO och Teknik ”Stad och Hav” där vi tillsammans kommer bygga upp en stad. Vi kommer på vägen prata om vår stadsdel eller kommun som kanske är mer korrekt. Vi har även pratat om hur vi kan få vår stad mer levande genom att få saker att lysa och röra sig. Under nästa vecka kommer vi göra plattan som allt kommer att stå på samt börja fundera kring vilka byggnader vi vill göra. Byggnaderna kommer vi bygga i 2 liters mjölk/juice förpackningar alternativt mindre kartonger. Detta för att inte få för stora byggnader men samtidigt inte för små då eleverna kommer få inreda dessa med lampor. Vi kommer dela in eleverna i 9 grupper per klass vilket gör att vi kommer skapa minst 9 hus per klass. Så alla behöver inte ta med förpackningar utan gruppen kan bestämma vem som tar med eller om du redan nu känner dig manad att ta med en mindre förpackning så får du gärna göra det tills på måndag. Tänk dock på att diska din förpackning med varmt vatten och diskmedel samt torka den väl så att den inte luktar sur mjölk.

 

Inne i grön har de döpt sin stad till Avalon. Eleverna är just nu i full gång att få en skiss utifrån det vi tillsammans kom på kan behövas i en stad för att få människor att trivas samt att den att ska fungera.

Det är så roligt att se hur eleverna reflekterar och skapar tillsammans.

Mer om vilka kunskapskrav samt vilka delar som vi berör utifrån kursplanen kan du läsa på hemsidan under Lpp:er. Lpp är inte helt färdig som du kan se då vi projekt ofta skapas tillsammans med eleverna utifrån deras vägar. Lpp kommer därför att fyllas på allt eftersom.

Idrott – Simning och lek på Södersved

Torsdagen gav möjlighet till bad på södersved där alla fick visa upp hur långt de har kommit med att ta sig fram i vattnet. Något som är otroligt viktigt med tanke på att vi bor så nära vattnet.

Det var en mysig förmiddag med mycket lek och glädje.

Kunskapskrav från Lgr 11: I slutet av år 6:
Eleven kan även simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.

Engelska

Eleverna har nu fått träffa Judy och fått sin nya engelska böcker. Judy hälsar att eleverna nu kommer ha engelska glosor i läxa varje vecka. De ord som eleverna får i läxa tillhör den text som eleverna läser under veckan. Läxan består av tio ord. Elever som tycker att det är för många ord får välja ut fem ord från listan med glosor.

Läxan kommer att ligga på school soft. Glosorna förhörs genom att eleverna får skriva orden i sin engelska bok.

Röda gruppen: Läxa delas ut på tisdag och förhörs veckan efter på tisdag.
Gröna gruppen: Läxa delas ut på fredag och förhörs på fredagen.

Hörlurar

Om ni elever önskar ljud på era IPads får ni gärna ta med hörlurar till skolan.

 

Nästa vecka:

Måndag: Idrott (grön)
Tisdag: Idrott (röd)
Onsdag:
Torsdag: Idrott (grön och röd)
Fredag:

Blänkare:

Skolfotografering 12-13/9

Den 12-13/9 är det dags för årets skolfotografering för eleverna. Nedan finner ni information från fotografen.

Brev, uskick,skylt foto

Utvecklingssamtal 23/9 och 25/9

Vecka 39 måndag förmiddag (23/9) samt hela onsdagen den 25/9 kommer ni att erbjudas utvecklingssamtal av er mentor. Tider för dessa kommer ni att hitta på schoolsoft senast två veckor innan.

Tack för en härlig vecka tillsammans!

Jupiters pedagoger

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.