Klubben veckobrev v.7

Det är mycket som händer på Klubben just nu och vi försöker göra eleverna ännu mer delaktiga i verksamheten. Ett av våra mål för läsåret har varit att ha aktiviteter som passar fler elever och som ökar mixen av deltagande elever. Ett sätt är att eleverna själva är med och påverkar vilka aktiviteter vi ska ha.

 

Under fredagen hade vi  Klubbenråd, ett elevråd för de som går på Klubben. Vi började med att prata om hur viktigt det är att man väljer att vara med i en demokratisk process och gör sin röst hörd.

 

– “Har man inte sagt vad man tycker får man inte gnälla sen” sa vi när några inte ville delta. Till slut hade vi närmare 20st som satt med och iaf fick en chans att uttrycka sina åsikter.

 

 

I första steget får eleverna ösa på med sina tankar, funderingar och åsikter utan att vi vuxna kontrar eller talar om vad som gäller. Vi vill skapa ett klimat där eleverna känner sig trygga att uttrycka alla sina tankar och lättas är de om de vuxna bara tar emot informationen.

Sen informerade vi om att vi ska skriva rent anteckningarna och sätta upp dem på Klubben så alla vet vad som togs upp. Efter det kommer vi i personalen att läsa och diskutera det tillsammans och senast efter sportlovet ska vi ha en diskussion med eleverna där båda sidors åsikter får komma fram och förhoppningsvis kan vi enas om förändringar eller förbättringsområden som togs upp.

 

Sportlov

Snart är det dags för lov igen, anmälan är fortfarande öppen här https://goo.gl/forms/EpBoq9Kt7ws9YdLw1 om ni inte har anmält att ni ska vara här. (ska du inte vara här gör du ingen anmälan)

Så här ser veckoplaneringen ut, ni hittar den även på schoolsoft. Det kan ske mindre ändringar men i så fall uppdaterar vi både veckobrev och schoolsoft.

 

Måndag: bollspel i gympasalen hela dagen (alla sorters bollar, lekar, spel och sporter)

Tisdag: Baka och träslöjd

Onsdag: simning i Nacka simhall (matsäck från skolan, ta med tom matlåda och vattenflaska, badkläder handduk och lås)

Torsdag: Utflykt till biblioteket i Gustavsberg

Fredag: Klubben bio på skolan

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']