Klubbens veckobrev v.48

 

Så blev det äntligen december och nu är det inte långt till jullov, ni som SKA VARA HÄR ska anmäla det via den här länken.

https://goo.gl/forms/DZNU09YgqRoBYDjk1

Klubben är stängd den 22/12 och mellan jul och nyår, vi öppnar igen den tisdagen den 2/1.

 

 

Våra aktivteter på Klubben ska både locka och utmana alla våra elever på olika sätt. Det sociala samspelet står i fokus och aktiviteterna ger alltid eleverna möjlighet att både göra något enskilt eller tillsammans. Just nu justerar vi lite i veckans aktiviteter eftersom vi även ska erbjuda möjlighet att spela biljard i Ladan  en eftermiddag.

Men vi har fortfarande en eftermiddag med den otroligt populära “datatiden”, och trots varsin dator är det nästan uteslutande samma spel de spelar och samarbetar på.

 

Alla gör sitt eget pyssel men tät tät tillsammans och inspirerar, kopierar och lär av varandra. Vi övar finmotorik, abstrakt tänkande i 3D och samarbete samt att följa och ge instruktioner. Visst blir det julpyssel men det är mer än att bara pyssla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi arbetar med traditioner och olika kulturella uttryck samtidigt som eleverna samarbetar och dekorerar vår lokal så att de känner att det här är deras rum där de vill vara och trivs och där de är delaktiga i det som finns och görs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det julpyntat och mysigt lagom till första advent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckan avslutades med brädspel där de lärde sig nya regler, tränade sitt logiska tänkande och planerande. Risk med nya regler kan bli både rörigt och bra, det va roligt att se hur bra de resonerade sig fram till regler som fungerade för alla som deltog utifrån spelets grundregler. Att få anpassa delar av sitt liv efter de förutsättningar som finns just där och då är väldigt nyttigt och även om det bara är i ett brädspel idag tror vi att det ger våra elever förutsättningar för kloka beslut och makten att vara med och påverka även i framtiden.

 

 

Trevlig helg och advent från alla oss på Klubben!

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']