Fritids Månadsbrev Augusti

Sommaren gjorde entré igen och vi har haft några riktigt varma dagar under den senaste veckan. Fritids har rullat igång med olika aktiviteter och lekar. Vi njuter av fruktstund utomhus och ibland även samling utomhus. Vi ser mycket lek både inomhus och utomhus, vilket är fantastiskt att få uppleva! Leken är viktig, den stimulerar både det sociala samspelet och den kreativa sidan hos var och en. 

Våra dagliga rutiner på Fritids ser ut såhär:

Fritids öppnar 7.30, kl. 8.00 börjar lärarna att släppa in eleverna i lugn takt till klassrummen.

Neptunus äter mellis 13.45 alla dagar, Uranus äter mellis 14.00 alla dagar.

Vi har uteverksamhet varje dag fram till kl. 15.00 för alla oavsett väder, sedan får man välja om man vill fortsätta att vara ute eller om man föredrar att gå in.

Senast kl. 15.15 börjar våra specifika aktiviteter, och de pågår fram till ca. kl 16.00.

En ny rutin som vi har från och med nästa vecka (v.36) är att Du som ska hem behöver gå till den person med Grön väst på sig för att checka ut. Det är bara den personen som har tillgång till dator och schoolsoft. Detta för att förtydliga för er vem som är ansvarig just då, så att övriga i personalen kan koncentrera sig på de andra barnen. 

Vi har fruktstund utomhus 16.30, Fritids stänger 17.00. 

Förutom den spontana leken så erbjuder vi pedagogledda aktiviteter varje dag, just nu samt under september månad är det:

Måndag: Fritidsgympa
Tisdag: Snickis
Onsdag: Snickis
Torsdag: Experiment- och skaparverkstad
Fredag: Fredagskul samt Fritidsgympa tillsammans med Klubben

Förutom dessa aktiviteter erbjuder vi rastlekar, veckans pyssel, lego, spel, rita och leklådor. De leklådor vi har framme just nu är klossar och djur, husdjur, restaurang samt spa. 

Även detta läsår är det långfritids på morgonen på måndagar, fram till 9.30. Då går vi går till Skogen med halva gruppen, medan halva gruppen är kvar på Fritids. Denna vecka börjar de elever som är tidiga i  Neptunus att gå till skogen, veckan därefter är det Uranus tur. Det brukar vara mycket lyckat att börja sin vecka i skogen, så det ser vi framemot! Glöm inte kläder efter väder.

 

Hälsningar alla vi som arbetar på Fritids åk 1-2, 

Fia, Agnes, Pernilla, Anita, Vincent, Trixie, Victor och Johanna

En kommentar

Kommenteringen är stängd.