Mars v.19

 

 

 

 

Vi lämnar över direkt till veckans skribenter:

 

 

 

Vem är denna spännande konstnär vi har i klassen som kan måla så här verkligt och fantastiskt? (Svaret finner ni längst ner i veckobrevet…) 

 

 

 

Veckans Fokus:   

 

 

Det är en hel del så här i slutet att hinna med innan vi ska lämna åk 5 och ta oss till sista året på mellanstadiet. Och så klart så kommer det även en hel del ny information. Förra veckan meddelade vi vad vi hittills visste skulle förändras. Cissi skulle exempelvis sorgligt nog inte följa med oss upp till åk 6 och Andreas ska ta över Engelskan. Två nya lärare i No och Teknik kommer och vi hälsar glatt Marie och Daniel välkomna till oss!  Nu har vi även lite mer information att delge er och det kommer här: 

 

Nya lokaler: 

Det är så så… ja SÅ roligt att meddela att vi kommer att flytta till Lillgården. Längtar… Lillgården ligger mellan Ladan (högstadiet) och Storgården. Större lokaler och fler grupprum. Ett eget ställe liksom. Känns som om vi kommer flytta hemifrån:) Här ska vi dessutom inreda lite så som vi vill ha det. Är det kanske någon av er som känner att man har en extra kudde över? En filt man inte vill ha? Eller något annat man tänker kan göra det mer hemtrevligt och öka mysfaktorn… Ta med det så gör vi Lillgården till vårt mysigaste ställe:)  

 

Nya elever

Som sig bör, av högtidlig tradition, så fylls alltid åk 6 på med 4 nya elever. Vi kommer alltså att vara 26 elever i respektive klass istället för 24. De nya eleverna är på ingång och de har fått en inbjudan att besöka klassen innan skolavslutningen så då får vi chansen att visa oss från den bästa sidan och hälsa dem mycket varmt välkomna! 

 

För oss gäller även en femte ny elev då Malte Söderberg kommer att fortsätta sina äventyr på annat håll. Orten Sälen kommer att få ett grymt tillskott i en fantastiskt sympatisk och fantasifylld kille. Du kommer bli saknad Malte men vi vet alla att du kommer göra Sälen till en magisk, rolig och händelsefylld plats- precis så som vi ser dig. Magiskt, rolig och händelserik. Kram på re! 

 

Nya ämnen: 

Hemkunskap kommer stå på schemat och här ska det bakas och tränas i kökskunskaper. Dags att vässa knivarna:) 

Ett tredje Språk ska även komma till. Här kommer eleverna att få välja på det vackra språket franska eller det coola språket Spanska. Vi fattar att det kan vara svårt att välja då man inte har en aning om hur det ska gå till… Så därför kommer eleverna att nästa vecka få en “prova-på-lektion” i vardera språk. Sista lektionstimmen på tisdag ska de alltså få testa dessa häftiga språk och träffa lärarna i dessa ämnen. 

 

Nya klasser och mentorer. 

Vi vet i dagsläget inte vem som kommer att ta över den tredje mentorsrollen (gamla Gissi:). Här får vi be att återkomma. Men var beredd på att ni kan få en “ny” mentor. Jag – Åsa, Andreas eller vår hemliga kompis Mållgan:) Vi kommer att göra en förändring här även i de som redan har Åsa eller Andreas, bara så ni vet. Men oavsett så är “allas ungar – våra ungar” och ni kan alltid komma till både Åsa eller Andreas om det skulle vara något. 

De nya klassindelningarna är fortfarande under marinering så även här få vi be att återkomma. Men vi lovar att vi inte väntar längre än till slutet på  v. 22.  Vi försöker nu att se till att så många som möjligt får sina önskemål men vi vill samtidigt POÄNGTERA att vi fortfarande äger rätten till indelning. Det är mycket att tänka på, många aspekter att reflektera kring samt att ta hänsyn till när man gör en ny klassindelning och då framförallt i ett lärandeperspektiv. Så, vi “äger” indelningen (som vi utgår ifrån i rent pedagogiskt syfte- för att se till att era fina kids får möjligheten till ett högre lärande) men vi gör ÄVEN allt vi kan för att tillgodose alla sociala aspekter vi fått till oss, vilket vi också tycker är viktigt, så klart! 

 

Idag fick eleverna även skriva en liten hälsning två och två (som vi kommer att sätta ihop till en liten bok) och ge till de nya eleverna. Här är ett smakprov: 

 

Förändring av pedagoger

Hellu,

Wow, var börjar man?! 

Ibland är det bättre att rycka av plåstret så nu kör vi:

 

Det har självklart varit en del frågor kring hur det ser ut i höst. Det är inte klart ännu men klart är att jag inte är kvar med klassen, klubben eller skolan. Jag kommer att vara med och starta upp Idrottsskolan Nacka. 

Det blir en rolig stimulerande uppgift för egen del men det är med blandade känslor jag skriver dessa rader. Det har varit en ynnest att få lära känna skolan, kollegor men framförallt era kids. Några av er föräldrar pratade jag med under skolans dag och jag hade önskat allt var färdigt redan då så att jag kunde berätta på plats. Faktum är att det i skrivande stund blev klart bara för någon timme sedan. 

Hur det ser ut med mentorskap och resurs i åk 6 vet inte jag, men oavsett hur det blir är jag säker på att Åsa & Andreas tillsammans med era kids kommer hantera det galant!

 

Tack för allt

Miche

 

Övrig information: 

Hej!

I tisdags firade vi fritidshemmets dag tillsammans med fritids alla elever, denna dag grillade vi korv till mellis innan vi fick prova på olika aktiviteter och lekar.

I onsdags fick familj och vänner som hade möjlighet att komma, se hur skolan ser ut i verksamheten. Så kul tycker vi att vi äntligen kan bjuda in er efter år i pandemi-tider.

Nu till något helt annat, det är dags att anmäla närvaro inför sommarlovet, schoolsoft stänger för anmälningar nästa vecka den 20/5.

För att vi ska kunna fördela personalen och planera roliga aktiviteter behöver vi att ni fyller i närvarotider om ni ska vara närvarande. Ska ni vara lediga tar ni bort tiderna alternativt skriver ledigt i kommentarsfältet.

Alla elever som har ifyllda tider räknar vi som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Kommande datum och aktiviteter:  

V.20

Tisdag : Prova-på lektion: Spanska och Franska… 

V.21

Ledigt 

 

V.22

Denna vecka är sista ordinarie schemaveckan för eleverna i Mars. presentationer i biologi ska hinnas med samt ett So-prov. 

Torsdag: Prov i Ekonomi. 

 

V.23 

Schemabrytande dagar: Mer detaljerad info kommer senare… 

Måndag: Ledig

Tisdag: Diverse spännande saker samt förbereda Tellus årliga traditionlunch… 

Onsdag: Bad på Södersved. Matsäck:)

Torsdag: Städdag

Fredag: Avslutning! 

 

V.24

Sommarlov….:) 

 

 

 

 

 

Svar på kluringen…: 

Denna gång var det Nikita som fick briljera som sig bör! 

 

Ha en fantastisk älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Åsa   

3 kommentarer

 • Ann-Charlotte säger:

  Tack vi har läst! Och vi kommer sakna er alla!! Tack för allt!

 • Karin Anders Matilda säger:

  Malte o co! Vi kommer att sakna er! Varmt lycka till i på de nya breddgraderna!
  Miche, du kommer oxå vara saknad – och grattis till den nya skolan i Nacka!
  Cissi ! Det är bara säga desamma…. Grattis till dina nya elever!
  Vi får vara glada att vi fått chansen att lära känna er alla och vara nöjda på det sätt som ni alla har berikat oss!
  Kors – vad tiden går… nu är det inte många skoldagar kvar för våra Marsianer! Fint att välkomna det de nya eleverna med specialhälsningar!

Kommenteringen är stängd.