Mars v.47

Viktig information!

 

Måndag 27/11 går vi på Gustavsbergsteatern och ser balettföreställningen “Alice i Underlandet” som klassens elev Juni spelar i. En chans att möta kultur som många inte får ta del av så ofta. Samling vid Lemshaga busshållplats 9.30 Bussen går 9.39. OBS! Tidigare starttid denna dag!

Om du tar dig till Gustavsberg själv ska ni meddela detta via mail till mentorerna senast söndag. Vi samlas på busstorget 9.50 i så fall.

Skolan stänger 27/11 tidigare på eftermiddagen –  14:45  pga fortbildning för lärarna.

_______________________

Torsdag 30/11 simtest i Gustavsbergsbadet samling från 08.10 på badhuset där Krister möter upp er. Om du får skjuts direkt till badet eller åker dit på egen hand MÅSTE ni meddela mentorerna via mail senast onsdag.

Vill du åka buss från skolan med Ayla samlas vi senast 08.20 i Storgårdens entré, så går vi tillsammans till bussen och åker på skolans busskort dit. Vi äter lunch i skolan som vanligt.

Ta med badkläder, handduk, tvål och hänglås! En frukt kan vara bra om man blir väldigt hungrig. OBS! inga pengar för att köpa något i kiosken i badhuset.

_______________________

Schoolsoft, tyvärr har vi problem med att fylla i matriserna just nu, det är något som trasslar från Schoolsofts sida och inget vi kan påverka. Det här gör att vi inte kan fylla i matriser och koppla bedömningar på uppgifter till matriserna just nu. Det som finns i matriserna just nu är information från åk4. Allt annat ska fungera i schoolsoft, läxor, information osv det är alltså bara matriserna som inte är uppdaterade. Efter jullovet hopppas vi att allt ska vara ordnat och korrekt ifyllt. Har ni frågor, hör av er till den ämneslärare som undervisar just dig.

_______________________

Inga värdesaker i kapprummet! Vi vill bara påminna om det vi har sagt hela terminen. Mobiltelefoner, nycklar, pengar, busskort och annat värdefullt ska upp till klassrummet och låsas in i ert skåp. Endast ytterkläder, väska (utan värdesaker), skor och ombyten ska finnas i kapprummen.

_________________________

 

Den här veckan har vi både fått snö och sen barnmark igen, men vad vi njöt av snön den stunden vi hade den!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har även njutit av att äntligen få träffa våra fadderbarn och ha en jättemysig förmiddag nere på Pluto.

Alla faddrar från Mars hade skrivit gemensamma brev i faddergrupperna där de berättar om sig själva och visar vilka de är med en bild. Breven lämnade vi över under besöket så att fadderbarnen ska minnas oss. Det var många som tyckte att det var jätteroligt att få leka med det man lekt med som liten och fadderbarnen älskade sina faddrar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På träslöjden har fågelholkarna börjat bli klara, eleverna ska skriva argument för vilket sätt de vill färgsätta holkarna innan det blir dags att måla dem. Takpapp ska också på innan de är helt klara. Sen väntar vi på att nästa grupp på vårterminen också ska få göra sina fågelholkar innan vi kan sätta upp alla på skolgården i vår med våra fadderbarn.

Så nu har vi gått över till metallslöjd. Vi jobbar med metalltråd och eleverna har skissat, gjort en ritning och använt sin fantasi för att skapa “trådfåglar”. Tekniken är den samma som för luffarslöjd och det krävs både nya verktyg och nya tankar för att lösa uppgiften att få tråden till den form man tänk sig. Mycket i slöjden handlar om att pröva och ompröva, de är metalltråd perfekt till för den kan du sträcka och böja nästan hur många gånger som helst. Att inte lyckas på första försöket är bra träning för att hitta nya lösningar på samma problem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas alla får en härlig helg och kom ihåg alla konstiga tider nästa vecka så att ni är på rätt plats vid rätt tillfälle!

 

Hälsningar

Ayla, Malin och Julia

 

13 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']