Mars v.51

 

Då var det officiellt. Halva mellanstadiet är avklarat och det med bravur. Tänk vad tiden går fort när man har roligt…  Men så hade vi dagarna tre kvar. Tre dagar av mys & bus stod på schemat och så här såg det ut: 

 

Dagen startade med två “Åsa´s skoj” lektioner. Ett skolämne som tydligen den galna fröken Åsa kommit på och infört alldeles själv:) Det började med att man skulle skapa den omöjliga triangeln hos Åsa och sen, hos Andreas, fanns det ett mysterium att lösa. Under november månad hade illasinnade personer stulit tjugofyra paket från tomtens verkstad. Tomten hade kommit över en del ledtrådar om var paketen kan finnas. Men Tomten behövde hjälp av våra små nissar att hitta paketen…

 

”Den omöjliga triangeln” 

 

Efter våra skojsiga lektioner och dagens goda lunch var det dags för högläsning av den rafflande avslutningen på vår fantasyroman Dunkelstjärnan. För er som inte var närvarande så finns länken att lyssna här, kap. 29-31: https://www.youtube.com/watch?v=Negic3KTYVY

 

Till detta bjöd snälla snälla Malou oss alla på hembakta glutenfria kladdkakemuffins helt på eget bevåg:) Stort tack! 

 

 

I en annan del av Lemshaga lever det små pinniga självgående varelser som förgyller närvaron för flera elever. Dessa vandrande pinnar behöver ett kärleksfullt hem över Jul & Nyår och lyckligtvis får vi i Mars äran att kunna ta dem hem. Så denna dag var det dags att lotta ut vem som skulle få ta med sig dessa små kompisar hem och lyckan föll över Rita. Grattis. Njut och lek som bara den nu! Lägg dem inte i något pennskrin bara…

 

 

Denna dag var även föremål för inlämning av det hemprov i religion (Etik & Moral) eleverna haft i en vecka. Jag kommer att rätta proven löpande under lovet och jag längtar tills jag får läsa allas tankar. Som jag förstår efter samtal och reflektion med eleverna så har mitt huvudsyfte införlivats. Mitt huvudsyfte var, och är, att låta eleverna få öppna sina sinnen och i mötet med olika existentiella frågor få reflektera, diskutera och ta ställning till livets stora frågor och gärna det tillsammans med er föräldrar. Jag hoppas verkligen att ni har fått många givande och spännande samtal tillsammans under den veckan som varit. Jag kommer som sagt att rätta proven löpande under lovet och när ert barns prov är rättat kommer jag att:

  1. Fylla i den matris som finns på schoolsoft. Den baseras mycket på de grupparbeten vi haft under våra lektion i skolan. 
  2. Mejla en personlig återkoppling till elevens lemshaga-mejl. Kan även mejla er föräldrar också då jag misstänker att ni tittar er mejl oftare än era kids:) 

Vill även passa på att förtydliga återigen att jag inte kommer att bedöma personliga tankar. Då provet har ett något annorlunda upplägg så vill jag verkligen förtydliga att jag inte kommer att nivågruppera någon bedömning på provets olika delfrågor då många frågor utgår ifrån en egen uppfattning och tro. Ens egna uppfattning är inget jag bedömer utan jag tittar på elevernas förmåga att resonera, reflektera och kunna koppla egna tankar till olika religioner. Jag kommer även att mejla ut en personlig återkoppling på hela temat i stort. Givetvis fyller jag i matriserna i nivåer men de är baserade mycket på klassrumsarbete och inte bara på provet.  

 

 

Japp, här var det badhus för hela slanten. Tänker att en bild ger mer än tusen ord…

 

 

Så var det avslutningsdagen. Ett gediget schema stod på agendan.. Först det nödvändiga…och sen det mysiga.

Städning först! Allt ska vara rent och i ordning. Allt från nyvässade pennor, rengjorda mini-whitboards till att tärningarna ska ligga i rad och med sexorna upp:)

 

Sen blev det filmmys. Denna gång var det Tindra som bjöd hela gänget på en specialare..Godaste fröken har ätit vill jag påstå! Tack fina finaste Tindra:)

 

 

 

Sist, men inte minst, så var det dags för avslutningspresenter och utdelning av priser.

Det första priset som delas ut för en i varje klass, kallar vi för ”Fredspriset”. Någon som utmärkt sig lite lite extra och varit den där extra snälla och inbjudande kompisen. Och priset går till…. Felix! 

 

Det andra priset vi fick äran att dela ut i just Mars (vilket är ett pris som endast går till en person i hela storgården) kallar vi för ”Kreativitetspriset”. Ett pris som ska ges till någon/några som gjort något kreativ och inspirerande och som inbjuder till fortsatt lärande och skapande. Och priset går till.. Mirabell och Siri! 

 

 

Sen var det den där sista avslutningsgrejen som vi pedagoger ville ge till era fina kids. Och med detta säger vi tack för denna termin och önskar er en riktig fröjdefull jul och ett riktigt gott nytt år!

 

 

 

Kommande datum och aktiviteter:  

V.2  Skolstart tisdagen den 11/1. Välkomna!