Mars vecka 13

Hej alla Marsipan-familjer!

 

Tack till alla som deltog i onsdagens föräldramöte. Det är lite märkligt att sitta och prata rakt in i en datorskärm, vi längtar efter att få träffa alla vårdnadshavare på riktigt!

 

Du som missade mötet hittar en inspelning på schoolsoft.

Lemshaga läser

I morgon, fredagen den 2/4, drar äntligen lästävlingen Lemshaga läser igång! Vi i Mars är såklart supertaggade på att ta hem vinsten. Hoppas att ni alla får till många mysiga lässtunder under påsklovet! Alla som var på plats fick idag med sig ett protokoll att fylla i. Protokollet finns också på schoolsoft och i svenska-klassrummet på classroom. Det går också bra att så länge skriva upp antal sidor ni läser på ett vanligt papper. Du som har som anpassning att du lyssnar istället för att läsa med ögonen skriver upp antal lyssnade minuter istället.

Idag boktipsade vi och såg till att ladda upp med bra böcker inför lovet. Flera har börjat intressera sig för andra världskriget och slukar böcker i ämnet.

 

 

Fysik-asvlutning

 

Nu har vi tagit oss igenom fysikblocket i åk 5. Vi har arbetat med energiformer, energiomvandling, energikällor, värmeledning, väder, klimat och hållbar utveckling.

I går, onsdag, skrev ni prov på Väder och klimat. Bra kämpat allihopa!

 

 

Idag, torsdag, avslutade vi med att bygga ihop eco racers där vi försökte ladda små radiostyrda bilar med hjälp av energi från sol, vatten och vind. Vi fick inte alla att fungera men de allra flesta fick till slut bilarna att köra.

 


 

Dansa dansa

 

På idrotten har det kämpats hårt med gruppdanser. Jag har fått fina filmer från Krister som jag pratade med några av er om att lägga upp. Tyvärr är filerna i dagsläget för stora, jag ska se hur vi kan lösa det tekniskt. Här får ni hålla till godo med en bild så länge:

 

 

April april

Några kompisar gick ut hårt inför 1:a april och prankade oss andra. Vi fick dock inte bara pranks utan också helt fanntastiska choklabollar. Tusen tack!

 

Många i personalen fick också idag hjärtat i halsgropen när de kom ner till parkeringen och möttes av en parkeringsbot. Vilken tur att de vid närmare undersökning upptäckte att det i själva verket rörde sig om påskhälsningar från Mars Grön.

 

Glad påsk och trevligt lov till er alla fina!

 

Varma hälsningar,

Anna, Catrin, Johanna och Maria

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.