Mars vecka 21

Tack för ännu en vecka bästa Mars! Vi kan konstatera att vädret bjudit på en del inneraster:

 

 

Retorikmatchen 

 

I onsdags var det äntligen dags att koppla upp oss mot retorikmatchens studio och få veta om vi tagit oss vidare i tävlingen eller inte. Snacka om att det blev ordentligt med nervdaller när så strömmen plötsligt gick på förmiddagen. Med hjälp av vår IT-tekniker Martin och alla hjälpsamma på UR lyckades vi rigga inspelningsplats med delat mobilnät, vid ett fönster som släppte in tillräckligt mycket ljus, och kunde genomföra sändningen. 

 

Till vår stora lycka fick vi veta att vi är en av åtta skolor som tävlar vidare i Retorikmatchen i höst! Jag är så stolt över er, allihopa! Både Röd och Grön har kämpat och hjälpts åt och det är så lätt att jobba med er eftersom ni är så fantastiska som ni är. Tack vare det är det också möjligt att nå långt. Heja er!  

 

 

 

 

 

Skriva berättelse

 

På svenskan fortsätter vi skriva berättelser. Den här veckan har vi siktat på att beskriva ett problemet och bygga upp spänningen till den når klimax. Vi har också övat på att börja meningar med adverb för ökad variation. Eller, jag kanske ska säga:

För ökad variation har vi också övat på att börja meningar med adverb :).

 

Nästa vecka skriver vi lösning och avslut på berättelsen. 

 

 

Fördjupningsarbete i kemi

 

Sista veckorna gör alla ett grupparbete där ni fördjupar er i ett område inom kemin. Periodiska systemet, olika material, matens och kroppens kemi, matens hållbarhet, luft, skapelsemyter, kemiska ämnen i konsten och Nobelprisets betydelse är exempel på ämnen ni tar reda på mer om. Det är så roligt att se hur bra ni blivit på att läsa och tolka fakta! Dessutom är ni proffs på att sedan presentera faktan på ett tydligt sätt. Bra jobbat!

 

 

(Jag lovar att barnen sätter sig i glasskåpet och arbetar helt frivilligt och på eget initiativ).

 

Provet i material och materia är torsdag nästa vecka. Frågor och svar finns i NO/tk-klassrummet på classroom.

 

Nya klasser

 

Den här veckan har vi kikat på de nya klasserna. Vi provar att vara i de nya klasserna under mentorstiden på måndag. Tellus låter oss låna deras klassrum så vi ses vid Lillgården 8.20 på måndag. Jag har gjort bestämda placeringar som vi behåller även sedan i augusti så att alla vet var de ska sitta. Under sista veckan kommer vi få möjlighet att prova igen.  

 

Nästa vecka 31/5-4/6

 

Måndag: Prova nya klasserna i Lillgården under mentorstiden

Tisdag: SO-prov

Onsdag: Bad på idrotten.

Torsdag: NO-prov

Fredag:

 

Sista veckan 7-11/6

 

Måndag: Vi tar hem skolarbete. Ta med stor väska eller rejäl påse.

Tisdag: Vi flyttar över våra saker till Lillgården. Nya elever besöker utomhus på eftermiddagen.

Onsdag: Skolans dag. Vi springer skolloppet kl 10.00.

Torsdag: Vi fixar avslutningspicnic för Tellus.

Fredag: Skolavslutning i och utanför musikladan 9.00-10.30. Endast elever.

En kommentar

Kommenteringen är stängd.