Mars vecka 37

Tack för ännu en bra vecka Mars!

 

 

Tyvärr har vi haft en hel del sjuka pedagoger och elever de senaste veckorna men vi kämpar på samtidigt som vi saknar er som är hemma.  Idag, fredag, var vi glädjande nog något fler än tidigare i veckan, hopppas att det är en trend som håller i sig och att vi ses på måndag!

 

Hjärnan

De senaste lektionerna har vi på NO:n fokuserat på vår fantastiska hjärna. Vi har diskuterat, läst, ritat och skrivit om hur hjärnan jobbar, hjärnans delar, ryggmärg och nerver. Vi har också gjort övningar för att konkretisera det vi lärt oss.

 

 

Vi undersöker våra knäreflexer.
Här illustreras hur hjärnan jobbar när den skickar signal till muskeln via nerven till muskeln. En är hjärna, en nerv och en muskel.

  

 

Nästa vecka kommer vi påbörja ett arbete med våra sinnen.

 

Familjen Bliss

 

Vi fortsätter läsa Familjen Bliss magiska bageri. Apropå magi tycker jag faktiskt att våra läslektioner är rätt magiska. Det är så roligt att läsa med er, både när vi läser högt tillsammans och när ni läser enskilt. Vi diskuterar det vi läser, klurar på ord och uttryck, tränar välskrivning och språklära genom att skriva av sidor med mera.

 

På onsdagar har jag lyxen att ha båda grupperna när den andra gruppen är på idrott vilket betyder att vi kan sprida ut oss och anpassa miljöerna så att den passar oss, till exempel genom att ha ett mörkare och ett ljusare rum.

 

 

I onsdags smattrade regnet mot fönsterrutan medan ni koncentrerat läste och arbetade med texten, en magisk svensklektion med Mars!

 

 

 

Matte-beting

Du som inte är klar med kapitel 1 i matteboken behöver ta hem boken och göra klart. I början av nästa vecka skriver ni kunskapslogg och visar vad ni kan.

 

Läsa

I engelskan läser ni i egen bok en stund varje lektion. Besök gärna biblioteket och låna en egen bok på engelska om du har svårt att hitta en som passar i skolan.

 

När du ändå är där kan du ju passa på att låna ett par på svenska också. Vi läser just nu mycket i Bliss-boken i skolan och jag har väntat lite med läsläxan hem. Jag hoppas dock att du ändå läser på minst 20 minuter vid minst tre tillfällen per vecka hemma.

 

 

Utvecklingssamtal

 

Många av er har redan bokat tid för höstens utvecklingssamtal. Gå annars in på schoolsoft och boka så snart som möjligt.

På grund av rådande omständigheter kommer årets samtal hållas digitalt. Du och ditt barn deltar hemifrån medan mentor sitter i skolan/annan plats. Samtalet hålls via google meet, mentor skickar en länk innan samtalet.

 

Precis som tidigare kommer eleven förbereda samtalet i skolan innan. Samtalet tar max 30 minuter.

 

Vi önskar att ni fyller i dokumentet “Inför utvecklingssamtal” på schoolsoft senast ett par dagar innan samtalet så att vi har chans att förbereda oss.

 

Observera att eleverna har extra sovmorgon till 9.30 måndag den 21/9 samt att alla elever är lediga onsdag 23/9.

 

 

Idrottskläder

Krister hälsar att många elever har kommit utan ombyte den här terminen och därför inte kan byta om till idrotten. Kom ihåg att ta med kläder och handduk onsdagar och torsdagar. För att kunna anpassa kläder efter aktivitet behöver ni hålla koll på veckoplaneringen i idrottens lokala planering (som du hittar här på hemsidan).

 

Plattformar

 

Vi använder en hel del olika plattformar i kommunikation och skolarbete. De mest frekventa är:

 

Hemsidan: Veckobrev, lokala planeringar i ämnena, blanketter, schema, matsedel.

Schoolsoft: Frånvaroanmälan, läxor och prov, extra-info, tidsbokning, fylla i inför utvecklingssamtal, IUP, konktaktinfo.

Classroom: Uppgifter i alla ämnen i ämnenas respektive klassrum. Håll särskilt koll här om du är frånvarande och tillräckligt frisk för att arbeta hemma. Du loggar in med din lemshaga-mail och vanliga lösenord som slutar på 09.

Ne.se: Vårt digitala läromedel. Du loggar in med din google, alltså din vanliga lemshaga-mail och vanliga lösenord som slutar på 09.

 

Klubben-info

 

Onsdag den 23 september är det utvecklingssamtalsdag på skolan, vilket innebär att det är studiedag för eleverna, men att Fritids och Klubben är öppet. Vi behöver då veta vilka barn som ska vara på Fritids/Klubben under dagen, samt vilka som är lediga.

Skriv på schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare Närvaro alt. Ledig, samt lägg in aktuella tider för dagen.

Vi behöver din anmälan senast söndag 13/9 för att kunna säkerställa rätt bemanning.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

HPV-vaccin

 

Nytt för i år är att både flickor och pojkar erbjuds HPV-vaccin. Judith hälsar att hon vill att alla vårdnadshavare tittar i schoolsoft och fyller i blanketten då hon det är dags för henne att beställa vaccinet.

 

Trevlig helg önskar,

Catrin, Maria, Johanna och Anna

 

PS: Så här snygga blev Mars Röd på årets skolfoto. Ska bli spännande att se om Grön kan matcha!

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']