Mars vecka 6

Hej alla finingar i Mars!

 

Vi pedagoger är ofta stolta över er men när ni välförberedda entrade scenen i tisdags värmde det extra i bröstet. Inte bara för att ni höll grymma presentationer – för det gjorde ni naturligtvis – utan för att ni tar det på allvar, gör ert bästa och stöttar varandra. Det är grymma framgångsstrategier oavsett resultat.

 

Tyvärr drog roligheterna ut på tiden och några av er var tvungna att gå till era bussar innan de två sista presentationerna. Jag vet att ni tyckte att det var tråkigt att ni missade och hoppas att de sista presentatörerna kan tänka sig att presentera igen så att alla får se och höra.

 

 

   

 

 

Som om det inte var nog med gala har ni också klarat av läxförhör i NO och matteprov och dessutom gick jag (Catrin) och blev sjuk. Det är inte så konstigt att ni varit lite trötta mot slutet av veckan. Det märks bland annat på att förmågan att hantera motgångar blir lite mindre och det är lätt hänt att vi är lite mindre toleranta mot varandra och hamnar i konflikt. Jag hoppas att ni alla ser till att vila upp er ordentligt i helgen. Lägg dig i tid och ta vara på snön utomhus så ökar vi chansen att orka ett par veckor till innan det är lov.

 

Romernas 1900-tal

 

Vår nästa gemensamma bok är en av Katarina Taikons självbiografiska böcker om Katitzi. Innan vi börjar läsa passar vi på att lära oss lite om romernas historia för att lättare kunna förstå Katitzis situation i böckerna. Den här veckan har vi bland annat sett programmet Romernas 1900-tal.

 

Kan du återberätta programmets innehåll för någon därhemma med hjälp av de här skärmdumparna?:

 

   

 

 

Vill du se programmet i sin helhet igen? Här hittar du det: https://www.ne.se/play/ur/program/200462?fromSearch=true

 

 

Energi och miljö

 

Vi går nu in i det sista delområdet i fysikavsnittet Energi och miljö, nämligen Energin i samhället och hållbar utveckling.  I veckoplaneringen ser du vilka frågeställningar avsnittet behandlar:

 

 

 

Under vecka 8 kommer vi diskutera hur vi, utifrån det vi har lärt oss, kan leva hållbart. Se till att hänga med under lektionerna så att du kan bidra i diskussionerna.

 

Repetera också gärna hemma eller på läxhjälpen genom att läsa igenom texter igen, se filmer, göra quiz och så vidare. Du hittar allt på ne.se:

 

ne.se –> Läromedel –> Energi och miljö –> Energin i samhället samt Miljö och hållbarhet

 

 

 

Matteprov

 

Bra kämpat på matteprovet idag! Maria hälsar att ni får fortsätta på måndag.

 

 

Veckan som kommer

 

Måndag- Forts. matteprov. Sista förberedelserna inför utvecklingssamtal.
Tisdag- Skolan börjar 9:30. Geografiprov. Glosor röda.
Onsdag- Utvecklingssamtalsdag. Alla elever lediga.
Torsdag- Läsläxa – läsprotokoll
Fredag-

 

Kommande

17/2- Utvecklingssamtalsdag
1-5/3- Sportlov
2/4- Röd dag
6-9/4- Påsklov

 

Några bilder från Grönas slöjdlektioner får avsluta veckobrevet denna gång:

 

 

Trevlig helg!

 

Varma hälsningar,

Anna, Catrin, Johanna och Maria

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.