Mars Veckobrev 16

Retorikmatchen

Vi kom ju vidare i ur:s retoriktävling Retorikmatchen vilket betyder att vi är en av 20 klasser som nästa vecka blir uppringda av retorikmatchens jury. Vi är såklart superduperstolta över er allihopa!

Uppgiften den här gången är att hålla ett förändringstal om något i vår närmiljö som vi vill förändra. Vi har arbetat hårt både enskilt/i smågrupper samt i helklass för att komma fram till ämne samt mejsla fram det bästa talet. Utmaningen var att få fram det vi vill säga på 60 sekunder och samtidigt ha en balans av patos, logos, etos och retoriska stilfigurer. Talet ska dessutom vara välstrukturerat med en röd tråd. Vi har lagt till, tagit bort, omformulerat och ändrat. Det är inte alltid lätt när man är många men ni har klarat det galant! Nästa steg är att öva in talet och fundera på hur vi bäst använder röst och kroppsspråk.

Juryn ringer oss via FaceTime torsdag 26/4 kl 14.40. Våra representanter kommer då hålla vårt förändringstal för juryn och få feedback direkt. När vi lagt på luren har vi sedan 30 min på oss att förbättra talet innan de ringer igen och vill höra vår nya version. Det innebär att dagen på torsdag blir lite längre, vi hoppas att ni har möjlighet att stanna till ca 15.00 denna dag.

Ladda gärna upp genom att titta på gamla avsnitt av Retorikmatchen på ur:s hemsida:

Du hittar vårt tal i uppgifter på schoolsoft samt i google classroom under Retorikmatchen. Öva gärna in talet oavsett om du ska representera klassen i tävlingen eller inte. Det är superbra träning och dessutom kan du vara en stor hjälp i förberedelserna.

 

Signs of spring … watch where you step!
Enjoying the muddy football field 😀

Klubben

Här kan du anmäla närvaro på Klubben de dagar i maj när skolan är stängd men fritids/klubben är öppet,
det gäller 11,14,15 och 16 maj 2018.
Vi vill ha ditt svar senast måndag 23 april.
Klubben håller öppet som vanligt. Vi behöver veta barnantal för att kunna planera en rolig och givande verksamhet för de barn som kommer att vara på plats.

Klicka på länken för att anmäla om du ska vara här:

https://goo.gl/forms/9h8Az5tLs4junj7W2

 

Question of the week!

How big is the Great Pacific Garbage Patch?

38 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']