Mars veckobrev .2

Välkomna tillbaka Mars!

Hoppas alla har haft ett bra lov, var ni än har varit och vad ni än har gjort. Det är fantastiskt roligt att träffar er igen och det ska bli väldigt roligt att komma igång.

Utvecklingssamtal 29/1

Vi startar terminen med att utvärdera målen ni satte upp i höstas och sätta nya mål för resten av tiden i åk5. Utvecklingssamtalen kommer att genomföras den 29/1, en heldag med bara utvecklingssamtal. Det går att gå in i schoolsoft nu och boka tid med din mentor.

Eleverna kommer att förbereda sig i skolan och vara de som håller i samtalet och utvärderar sina mål. Det är väldigt viktigt att de är delaktiga och medvetna om vad just de själva behöver eller vill fokusera extra på.

Exempel på mål som sträcker sig över flera ämnen och bildar en bra grund för både arbete och arbetsro är till exempel det i rutan här nedanför.

Fundera också på hur just du kan göra för att lyckats med detta.

 

Föräldramöte 11/3 kl.18.00-19.00

Vi kommer att ha två föräldramöten den här terminen. Ett tidigt med fokus på den här terminen och mer praktiska göromål och ett senare med fokus på matriser, betyg och inför åk6.

Det första mötet blir i mars, onsdag 11/3 kl.18.00-19.00.

Vi kommer avsätta mycket tid till er föräldrar att både planera klassföräldrarnas aktiviteter med klassen, inför Ängsholmen och skolans dag. Har ni önskemål om punkter till dagordningen får ni gärna maila oss mentorer innan.

 

Kom ihåg!

Snabbrepetition av bra saker att tänka på i skolstarten efter en lång ledighet.

Mobilförbud i skolan under hela skoldagen, så fort du kliver in genom ytterdörren första gången på morgonen så ska mobilen plockas undan och inte tas fram för ens du har slutat för dagen och lämnar huset där du haft din sista lektion. Vi rekommenderar att du förvarar den inlåst i ditt skåp och avstängd så att den inte stör med notiser eller liknande under dagen.

Kläder efter väder behövs eftersom vi är ute varje dag på flera raster och lunchrasten är ganska lång. Även om det är plusgrader och höst/vår väder just nu (trots att det är januari) är sannolikheten är ganska stor att det inte håller sig så och när det blir kallt behöver det direkt komma hit kläder varje dag så att eleverna kan vara ute och hålla sig varma och torra.

Reflexer behövs både om du åker buss och om du får skjuts till och från skolan. Det är fortfarande mörkt på parkeringen, gångvägen och busshållplatsen både morgon och eftermiddag. Se till att reflexerna används och sitter synligt, både för din och andras säkerhet!

Trevlig helg!

En kommentar

Kommenteringen är stängd.