Mars veckobrev v 10

Hej alla Marselever

Skridsko

Under onsdagen var vi i väg på Ekvallen och åkte skridskor. Det var en visserligen kort stund på förmiddagen vi var där men ni åkte skridsko som aldrig förr. Det var nog tur på ett sätt att det inte var längre. Det var stora ångmoln runt er när ni var färdiga och vi skulle plocka ihop våra saker igen för att bege oss till bussen.

Idrott

Under denna vecka åkte vi skridskor på idrottstimmen. Nästa vecka på onsdag är det vinterjoggning. Ta med er kläder och skor att kunna vara ute och springa i.

 

Mentorstimme

På våra mentorstimmar har vi både förra veckan och denna koncentrerat oss på massage. Vi har samlats alla i musiksalen för att titta på en film kring hur man masserar varandra. Detta är ett sätt för oss att bli lugnare, få chans till återhämtning, lättare att slappna av, närma oss varandra och lära känna varandra bättre. Genom att känna varandra bättre, våga närma oss varandra säger forskningen att det blir svårare att hamna i konflikter. Det var en stor skillnad denna gång (bara andra gången) jämfört med första gången. Då var det mest pirrigt, spännande och lite jobbigt. Denna gång togs uppgiften på ett helt annat sätt. Ni var mer självklara i situationen, att detta var väl inget konstigt! Kul att se!

Svenska

Vi är nu färdiga med de argumenterande texterna. Några av er har ännu inte lämnat in er text vilket ni kommer att få chansen under era fördjupningar. Denna vecka har vi hållt på med beskrivande texter (precis som förra veckan) och i nästa vecka kommer vi att gå in instruerande texter.

Nästa vecka:

Mån- Idrott (röd)
Tis-
Ons- Utejoggning (idrott grön+ röd)
Tors- Idrott (grön)
Fre-

Kommande:

V 15 Påsklov
17/4 Röd dag= lediga (annan dag påsk)
19/4 Skolbio
1/5 Röd dag= lediga (första maj)
10/5 Skolans dag
15/5 Studiedag e
25-26/5 Lediga (Kristihimmelfärd)
5/6 Studiedag
6/6 Röd dag= Lediga (Sveriges nationaldag)
7-9/6 Tema normkritik
12/6 Fadderdag
14/6 Sommaravslutning

Ut och njut i snön.
Marie och Krister

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']