Mars veckobrev v 11

Hej alla Marsfamiljer!

 

Här kommer veckans brev från Mars. Den här gången är det Frida B och Bella som sammanfattar veckan:

Veckobrevet

 

Engelska

På engelsklektionerna har vi fokuserat mycket på att prata engelska och att träna på uttal under de senaste veckorna. En uppgift var att svara på frågor inom ett givet ämne och att sedan ställa frågor och svar i par som de sedan spelade in och skickade på ljudfil till mig. Det är nyttigt (och ibland lite läskigt) att höra sin egen röst.

Att våga och att inte vara rädd för att göra eller säga fel, är dock väldigt viktigt. Om vi inte vågar ta risker och göra fel kan vi heller inte lära oss nytt.

En annan uppgift som vi har gjort är att kunna följa skriftliga instruktioner. Den gjorde vi när eleverna fick göra en hand med personliga saker. Vem är jag? Vad är viktigt för mig?
Sedan fick de beskriva sin hand för varandra muntligt.

 

 

Nästa termin kommer eleverna att få göra den muntliga delen av de Nationella proven i engelska. Under de senaste två åren har jag haft förmånen att få vara med och genomföra dessa. Just det delprovet går till så att eleverna får prata med varandra utifrån bilder och påståenden som de ska diskutera. De fick prova på ett gammalt prov för att se hr det kommer att gå till. Detta var en väldigt nyttig övning; att försöka att bara prata engelska och att samtidigt försöka uttrycka sin åsikt eller ståndpunkt.

Cats are better than dogs. Why?/Why not?

We need more homework. Why?/Why not?

Smmer holidays should just be four weeks. Why?/Why not?

Kanske kan ni fortsätta dessa samtal hemma (på engelska) med andra påståenden?

 

Mentorstid

Idag fick vi tyvärr använda en stor del av mentorstiden till att poängtera vikten av att gå ut på rast.

Många elever går inte ut ens efter tillsägelse/påminnelse av oss vuxna. Som ett svar på detta fick de skriva en argumenterande text om varför man ska gå ut på rast. För att förändra en dålig trend kommer vi nästa vecka att notera vilka elever som inte går ut vid tillsägelse och detta kommer att mejlas hem till er föräldrar.

 

 

 

 

Övrig information:

Hej!
Nu är det dags att anmäla era tider inför påsklovet.
Torsdag 14/4 stänger fritids 15:00
Fredag 15/4 är fritids stängt pga röd dag.
Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt, två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Utflykt till Livrustkammaren

Påpassligt nog, dagen innan provet om Stormaktstiden, onsdagen den 30 mars, kommer vi att göra en eftermiddagsutflykt till Livrustkammaren. En spännande utflykt, tycker ju så klart historiefröken som vet att det bland annat går att se Gustav II Adolfs häst Streiff där:) Under besöket kommer eleverna bl.a. att få gå en tipsrunda och testa sina kunskaper inom ämnet!

Vill ni redan nu spana in vad detta coola ställe kan erbjuda oss så kolla här:

https://livrustkammaren.se/start/kunglig-historia/500-ar-av-monarki/sverige-expanderar/

Vi kommer att starta dagen med lektioner som vanligt och åker från skolan runt 11:00. Vi beräknas vara åter på skolan (Busstationen Lämshaga) kl: 14:31. OBS! Ta med Matsäck denna dag!

 

Välkomna på föräldramöte onsdagen den 30 mars v. 13.

Nästa termin, i åk 6, kommer era barn att få sina första betyg. Viktigt att både elever och föräldrar förstår systemet och att det blir någorlunda tydligt. Vi kommer därför att lägga större delen av mötet på att just förtydliga detta betygssystem, något som vi ibland kan förstå upplevs som något abstrakt:) Då vi dessutom kommer att få ett nytt (uppdaterat) system för betygssättning med start fr.o.m. nästa läsår så är det extra viktigt att förtydliga och förenkla. Det är iaf vår förhoppning, så välkomna!
Skickar även en förfrågan till klassföräldrar om det finns möjlighet och vilja till att fixa lite fika innan…?
Kommande datum och aktiviteter:

Fredag:
V.12

NO (Kemi) Prov:
Muntliga prov från onsdag till fredag, info finns i Schoolsoft samt Classroom

V. 13
ONSDAG – Utflykt till Livrustkammaren. Obs! Matsäck.
ONSDAG – Föräldramöte 17:30-19.00

Torsdag – Prov Stormaktstiden. Info finns på classroom.

V .15
Påsklov

 

Trevlig helg! Cissi, Andreas, Micke och Åsa

 

 

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.