Mars veckobrev v 16

Hej alla Marsianer

Första veckan efter påsk och en kortvecka. Det verkar som alla haft en skön påsk och kunnat vila upp sig lite. Vi såg samtidigt att det var lite motigt, tidsmässigt, att komma till skolan igen på morgonen även om ni har bitit ihop och gjort dagarna väldigt bra. Vi har gjort lite allt möjligt denna vecka men detta veckobrev kommer att handla om två saker. Tidningsarbetet i svenska, vårt besök från mamma Elin som hjälpte oss med just tidningen och mentorstimmen som handlade om gruppövningar.

Svenska

Vi startade vårt projekt med att skriva en tidning veckan innan påsk och denna vecka drog vi gång för fullt. Vi började veckan med ett besök från en förälder som pratade om nyhetsgrafik och bilders värde i en tidning. Hon berättade vad nyhetsgrafik är och vad en illustration är. Hon visade många exempel på hur vi kan använda oss av bilder just för att göra texten lättare att förstå och lättare att ta till oss. Vi fick också göra en uppgift där vi skulle föreställa oss att vi arbetade som detta och fundera på hur vi kunde göra en text om berg- och dalbanor enklare, roligare och mer lättillgänglig. Vi tackar Elin så väldigt mycket för besöket hos oss!!

Övriga lektioner började vi skriva på vår egen tidning. Ni fick börja med att göra en tankekarta. Vi jämförde den med en ritning till ett hus. Vi bygger inte något hus utan att ha en skiss. När vi var färdiga med tankekartan, där vi skrev vårt ämne, inriktning, hur vi ska leta fakta osv. började vi att samla fakta med hjälp av datorer. Detta kommer vi att fortsätta med i nästa vecka, att skriva.

Mentorstimme

På mentorstimmen arbetade vi med gruppstärkande övningar. Det är något vi gjort i mindre grupper tidigare men denna gång samlades vi alla utomhus och hade övningar hela klassen utomhus. Gruppövningarna handlade bland annat om at förflytta sig på en liten plats med hjälp av varandra. Att tillsammans hjälpa till så vi inte ramlade ned utan hamnade på rätt plats. Det var svårt, både att förflyta sig men också att tänka efter hur vi tillsammans kunde få oss alla på rätt plats. Efter gruppövningarna samlades vi i klassrummen, grön för sig och röd för sig och samtalade om hur vi behöver sätta gruppen först i dessa lägen och inte jag som person. Om vi hjälps åt kommer vi att komma längre. Detta är något som vi kommer att fortsätta att jobba med.

Nästa vecka

Mån-Idrott (röd)
Tis-
Ons- Idrott (grön+röd)
Tors- Idrott (grön)
Fre-

Kommande

1/5 Ledig dag
10/5 Skolans dag
15/5 Studiedag (elever lediga)
25-26/5 Lediga, Kristi himmelsfärd
5-6/6 Elever lediga (studiedag+Sveriges nationaldag)
14/6 Skolavslutning

Ha en trevlig helg allihop!

Daniel; Simon, Krister och Marie

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']