Mars veckobrev v.20

Hej Mars!

Fortare än vi anar är det sommarlov men just nu njuter vi av vanliga veckor och vår runt Lemshaga. Måndagens mentorspromenad tog vi en ”ny” runda. Idrottslärarna har märkt ut några slingor i skogen som används flitigt på idrotten, eleverna springer rundorna som uppvärmning och som del av orientering och fys-pass. Just den rundan vi gick kallas för ”röda skogsrundan” och går runt hagarna och stallet för att komma ner på IP och sen tillbaka till skolan.

Det är en fantastisk start på dagen och veckan som dessutom har spridit sig till flera andra årskurser. Alla går vår gamla vända så nu är vi så pass många att det börjar bli fullt på vägarna, därför väljer vi skogen numera.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

I svenska fick eleverna uppleva ett oförberett prov i Svenska. Det gick jättebra, det handlade om källkritik rörande Cororna. Eleverna fick  reda på det dagen innan och vi har arbetet med ämnet tidigare under terminen, termen ”fake news” känner eleverna väl till vid det här laget. Provet handlade om Corona för att beröra ett aktuellt ämne.

Vilken fakta är sann? vad är Corona? vad litar du på och varför?.

.

.

.

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

Vi njuter också av miljön och skolgården på rasterna, när det inte snöar!

.

..

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!