Mars veckobrev v.20

Sommarvärme och gemenskap med Mars

Tack alla Marsbarn och föräldrar för er fina insats på skolans dag 9/5. Här kommer några bilder från händelsen. Vår fina skola glänste verkligen i solen med er hjälp! Vad mycket gott ni bakat och fina priser till lotteri ni ordnat! Superbra packat till fiskedammspåsarna med! Dessutom roligt med nytänk med färska krabbelurer och viktigt med källsorterade sopor. Heja Mars!

 

 

  

  

Denna vecka var en kortvecka då lärarna hade studiedagar och sambedömde Nationella Prov. Det är roligt att ta del av de äldre elevernas fina skolarbete och ger ett bra mål att sikta mot samt är ett gyllene tillfälle för oss lärare att kunna diskutera bedömning och lära av varandra. Hoppas att ni tyckte om allaktivitetsdagen på torsdagen och att fredagens vanliga lektioner gav er mersmak. Fortsätt göra ert bästa in i det sista – nu är det 3 och en halv vecka kvar med massor av både kunskaper att inhämta och roligheter att delta i. Glöm inte förbereda din grundämnespresentation (läxa till onsdag), att ta med plastkorkar (till konstprojektet) och att hålla fanan högt in i det sista. Kämpa Mars!

 

Händer kommande vecka:

Vårkonsert tisdag 22 maj kl 13.20

Klassen går gemensamt och tittar på körens vårkonsert.

 

Onsdag 23/5 kl 17 – 19.30 Betygsföräldramöte med korvgrillningsmingel och fika. 

Klassen ordnar korvgrillning 17 – 18 till rimligt pris (all vinst till klasskassan) och klassföräldrarna ordnar fika till själva mötet. Kl 18 – 19.30 har vi möte i Lillgården (där vi kommer att husera nästa år) och pratar bedömning och betyg tillsammans både vuxna och elever utifrån matriser och lite olika exempel på bedömningar. Hela denna dag har vi även besök av de nya eleverna som kommer till klassen nästa år. Vi hjälps alla åt för att de ska känna sig välkomna.

 

 

Torsdag 24/5 kl 8.10 – ca 15.30 Studiebesök på Tom Tits Experiment.

Samling vid Lemshaga busshpl 8.10. Du behöver kläder för väder (Tom Tits har förutom alla experiment inomhus även en park att upptäcka och uppleva naturvetenskap utomhus i), matig matsäck, en frukt, vattenflaska, något litet gott eller en glasspeng om du vill samt glatt humör. Alla som har möjlighet önskar vi betalar 100 kr på plats eller till klasskassan via swish 073-9500960, ange namn. Medföljande lärare är Ayla, Julia och Malin och föräldrar som kommer med är Gustavs mamma Åsa och Ebba Ms mamma Maria. Det är lite strul i trafiken just nu så vi kommer att behöva byta färdmedel fyra gånger på vägen till Södertälje vilket gör att vi vill att ni har med er en laddad mobiltelefon med skolans nummer (klasstelefon 08-58631305) inlagt och är förberedda på att vara extra uppmärksamma på att hålla koll på var klassen går längs vägen. Beräknad hemkomst ca 15.30.

 

Veckans kommentar: skriv ner något du ser fram emot de kommande veckorna i skolan – att göra klart något extra kreativt, lärorikt eller intressant skolarbete, att få ha uteidrott i soligt väder, att skapa plastkonstverk, att åka på studiebesök med klassen, att träffa de nya klasskamraterna till år 6, lägerdagarna sista veckan eller något annat skolrelaterat. Med dina positiva tankar sprider du glädje – en energi som smittar!
Ha en bra vecka! /Mentorerna Ayla, Julia, Malin

38 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']