Mars veckobrev v 4

Hej!

Tack för en fin vecka med bra fokus under lektionerna. Vi har saknat er som har varit sjuka eller hemma i karantän!
Vad duktiga ni är som följer med i undervisningen via Classroom och meet (på vissa lektioner).

Äntligen kunde jag (Cissi) komma tillbaka till skolan igen, efter två veckor hemma. Återigen inser jag vikten av socialt sampel, frisk, luft och nya utmaningar. Då mår jag bra. Vi behöver varandra! Vi lär oss att peppa och stötta varandra när vi är sjuka och i karantän. Vi lär oss att inte ta något för givet. Men nu längtar jag tills allt detta är över och vi kan ses som vanligt igen.

Även Andreas var tillbaka på skolan igen efter en vecka i karantän. Det känns skönt!

 

Kort sammanfattning av veckan som varit i våra ämnen:

SV
Vi har läst ur boken Spegelvärlden två och två. Den handlar om två barn som reser till en sagovärld och räddar en prins.
Vi har skrivit kapitel ett på en berättelse, just nu utan namn.

SO
Vi gjorde en egen krönika om oss själva. Man fick hitta på bra saker om sig själv.

ENG
Vi tittade på Holly Hobbie under en lektion och den andra lektionen skrev vi svar på frågor och tränade på dialog och uttal.

MA
Vi håller på med procent.

NO
Fotosyntes och cellandning.

Idrott
Styrketräning.

Slöjd
Textilslöjden: Vi har sett på film och pratat om olika material.

Trä och metallslöjd: Vi tittade på film om material och sågade cirklar.

Musik
Tittade på en film: Sing.

Bild
Vi gör vårt namn i pop-konst.

 

Engelska

I slutet av höstterminen fokuserade vi på vårt musikprojekt. Eleverna var mycket engagerade och de gjorde fina presentationer i mindre grupp eller för hela klassen.

Vi tog en paus från ne-serien Holly Hobbie under slutet av förra terminen, men har nu börjat se på avsnitten i säsong 2.

Veckans avsnitt handlade om vad som händer när man skriver negativa saker på nätet. Vi pratade också om vad man kan göra om man själv upplever negativa kommentarer och liknande på olika digitala sociala plattformar. Några tankar var: bara strunta i det, säga ifrån, säga till en vuxen, blocka personen, rapportera, polisanmäla.

Nästa vecka börjar vi med glosläxor igen. Glosorna är hämtade från arbetsmaterialet till ur.se Holly Hobbie eller vårt digitala läromedel på ne.se.

En annan uppgift som vi har arbetat vidare med den här veckan är att skriva svar på frågor inom ett specifikt område. Eleverna har sedan fått träna på att ställa frågor och svara för att sedan spela in samtalet. Tanken är att träna på både skrivande och uttal. Att bara spela in sin röst kan också kännas tryggare än att göra en hel presentation.
Vi kommer att fortsätta träna på skrivande och uttal i liknande uppgifter under de närmaste veckorna.


Nu är det Nora som fick chansen att ta hand om våra vandrande pinnar! Grattis.

 

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalen v 6 blir digitala. Boka en tid på school soft hos din mentor (Åsa, Andreas, eller Cissi). På måndag 31 januari kommer tiderna att ligga ute. Först till kvarn gäller. Eleverna är lediga under onsdagen den 9 februari. Om någon behöver vara på Klubben, är det viktigt att ni meddela mentorerna.
Fredagen den 11 januari slutar eleverna efter lunch. De som behöver stannar kvar på Klubben. Vi använder mentorstiden för utvecklingssamtal.

Eleverna förbereder sitt samtal under två fredagar. Vi utvärderar mål och sätter upp nya.

 

Information

Nästa spextema blir om tre veckor (v 7): Min hjälte

Det kan vara allt från sin mamma, sin fröken till Jeanne d´Arc, till en tic-tok kändis eller vad som helst. Helt upp till en själv..

 

 

Trevlig helg!

Cissi, Andreas, Micke och Åsa

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.