Mars veckobrev v.41

Hej alla Marsisar!

Det är fantastik höst ute just nu och vi njuter för fullt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skolgården är fantastisk med alla sina färger och löv som lockar till lek. Vi har två kojor på skolgården som flera av eleverna i Mars är med och bygger och leker i på rasterna. Lekarna har fungerat väldigt bra hittills men det är viktigt nu att de fortsätter göra det.

 

Kojorna får alla vara med i men ingen får förstöra för någon annan. Tänk bara hur det känns för dig om någon har hämtat material från just din koja. Så vill ingen annan känna och därför kan du inte går och hämta material hur som helst. Vi tävlar inte om vilken koja som är bäst utan samarbetar kring båda, det är jätteviktigt!

 

Om du inte har tagit chansen att vara i kojorna tycker jag att du ska passa på att gå dit och säga hej!

 

VIKTIGT i kojorna är också att vi INTE ÄTER DÄR. Mat från matsalen får bara ätas i just matsalen. Det gäller även alla sorters bröd och smör. Det skräpar ner på flera sätt och dessutom är maten inte till för att lekas med utan ätas i lugn och ro under din lunch i matsalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att njuta lite mer av hösten, frisk luft och för att få en bra start på veckan tillsammans så fortsätter vi med våra mentorspromenader på måndagar. Det tar ca 30 min att promenera runt ”Triangeln” i lugnt takt. Vi hinner prata med varandra efter helgen, vi varvar ner inför första lektionen samtidigt som vi samlar kraft för att orka fokusera när vi går in sen.

 

Det är alltid viktigt med kläder efter väder här på Lemshaga för vi är alltid ute flera gånger om dagen. Den varma höstjackan, mössan eller vantarna behöver komma fram nu. Det är många som bara går i tjocktröja och det börjar det bli för kallt för när vi är ute i över 30 minuter ibland.

 

Vi fick lite sällskap på promenaden i måndags. Bob är en 3 år gammal, svart, Staffordshire bull terrier som Ayla är matte till. Han brukar följa med på måndagar och älskar barn. Sansa, gul och vit, hör till några av eleverna i klassen och följde med en förälder på vår promenad.

 

 

 

Nästa vecka:

Idrott ute (orientering)

Inga utflykter eller liknande, vi kör vanliga dagar hela veckan

Kör-repetition på måndag morgon under mentorspromenaden för de som går på kören i åk4-6

 

Trevlig helg!

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.