Mars veckobrev v.49

Hej alla elever och föräldrar i Mars!

 

Förra veckan uteblev veckobrevet, ber om ursäkt för det.

Nu är det inte långt kvar på terminen, inte ens två veckor till välbehövligt jullov. Men innan vi tar lov ser vi tillbaka på förra veckan och den här.

Sist i veckobrevet kommer viktig information, missa inte den!

 

 

 

 

 

Under förra veckan hade vi vårt första expertbesök. Vi hade besök via länk av Anna som är forskare på Lunds Universitet. Hon jobbar med lungcancer och vi fick höra om hur hon använder sig av DNA och celler i sitt arbete. Efter hennes föreläsning fick vi ställa frågor och många frågor blev det. Eleverna frågade allt ifrån o det var kul att vara forskare och det bästa med det yrket till om cancer kan smitta. Vi fick också höra att de som jobbar med detta dagligen använder sig av att skriva laborationsrapporter och hypoteser. Vi tackar Anna så väldigt mycket för detta. Jag tror många blev sugna på en karriär som forskare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På idrotten är det dans just nu, först övas grundstegen enskilt och sen kombineras de två och två. Många visar fantastiskt intresse och taktkänsla. Dans är en central del av idrott och hälsa och förut var det väldigt vanligt att man dansade runt granen, kanske är det därför som många idrottslärare väljer att dansa innan jul?

 

 

 

 

 

 

 

.

 

För någon vecka sedan fanns ett bildspel från en av textilgrupperna med i veckobrevet. Här kommer de andra.
Ännu fler sköna och unika Fulmonster.  Ni har själva fått hitta på formen och sedan sytt och broderat era Fulmonster.
Genom att vi benämner det fulmonster släpps mer kreativitet loss, vi fastnar inte i ”snygghetsfällan”, det är tankeväckande och befriande. Efter avslutat arbete har de fått berätta några rader om sin figur och dess egenskaper. De blir riktigt sköna typer, ibland lite hemska och ibland lustiga historier.
.
Nu jobbar vi med våra slöjdpåsar och sen vår virkning, både virkade bokmärken o en o annan mössa…innan det är dags att byta slöjdsort vecka 4
Hälsningar från textillärare Åsa
.
I trä- och metallsöjden börjar allas metallskålar och träskålar bli färdiga. Många arbetar med att kombinera materialen och experimentera vidare på egen hand. Vi har även haft läxförhör i bägge grupperna om viktiga begrepp som vi använder när vi arbetar. Anledningen till att vi lär oss de rätta orden är för att vi ska kunna kommunicera med varandra och andra om det vi gör så att alla förstår. Det är som att lära sig ett nytt språk, ett slöjdspråk. Det var extremt bra fokus på läxförhöret och alla tog det på största allvar.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nästa vecka fortsätter som vanligt med lektioner och aktiviteter. Mycket ska göras klart men vi följer schemat som vanligt förutom på fredagen då det är lucia på morgonen.
.
En hälsning från Jonas inför Lucia
Om en vecka är det så dags för lucia! Det blir kul!
De elever som är med i årets Luciakör träffas i musikladan kl 07 på morgonen. Då har man med sig det man behöver men behöver inte vara helt ombytt. Det kommer finnas en kvart till det då.
Gå gärna in och läs nyheten från mig på Schoolsoft om vad ni behöver skicka med. Jag har ljus till alla.
.
.
Sista veckan blir nästan inget som vanligt, mer detaljer kommer nästa vecka men i stora drag blir det följande:
måndag: faddeträff på eftermiddagen
tisdag: utflykt till Naturhistoriska hela dagen med matsäck, samling 8.20 som vanligt
onsdag: vanlig förmiddag, städning på eftermiddagen
torsdag: mys med klassen hela dagen och avslutning i Gustavsbergs kyrka på kvällen, mer info här https://lemshaga.se/lemshaga/julavslutning-19-december-i-gustavsbergs-kyrka/

Avslutningen för Storgården börjar 16.00, därav stänger klubben 15.30 denna dag. Vill du att ditt barn åker med skolans personal till kyrkan behöver du kontakta din mentor senast fredag 13/12.

fredag: JULLOV!
.
Avlsutar med med en hälsning från skolsköterskan, Synsam och PEP!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Varma hälsningar pedagogerna i Mars