Mars veckobrev v 6

Marsianer!

Ni är oerhört flitiga i skolan just nu. Det är mycket skrivande som står på agendan, i flera ämnen men inga sura miner för det. Vi kan till och med ha våra mastodontlektioner som är på 1 h 45 min utan att ta paus. Oerhört imponerande! Fortsätt på detta sätt, vi kommer så långt och uppnår så mycket inom våra ämnen just nu!

En lite uppdatering i några av våra ämnen om vad vi jobbar med.

Svenska

Vi arbetar för fullt med vår tidning. Det skapas annonser, reklam, nyheter, sport, insändare, ekonomi ja allt som finns i en ”riktig” tidning. Det är jättekul att göra detta område med er då ni är så ivriga, villiga och intresserade. Ska bli kul att få visa upp vår färdiga tidning. Alla som väntar på något gott… det kommer på skolans dag!

NO

Här är det istället arbete om kroppen som står i fokus. Just nu ska vi vara färdiga med att samla in fakta om våra 4 frågor för att kunna skriva vår egen broschyr. Broschyrarbetet har ni två lektioner till på er att få till. Hela vårt arbete har sett ut som så att vi haft expertbesök, föreläsningar, museibesök, faktasamlande som kommer att mynna ut i en broschyr och en redovisning i from av ”fråga doktorn” där alla elever ska få vara expert inom det område som man arbetat med.

SO

Judendomen är den religion som står i fokus inom SO just nu. Även här är det att söka och få fakta och kunskaper. Vad är rabbin, Tora osv.

Matte

Inom matten är det division och multiplikation med decimaltal som det jobbas med för fullt.

Engelska

I engelskan är det engelsktalande länder som det fokuseras på. Det är ett grupparbete där alla grupper har fått olika länder att arbeta med som England, Irland, Skottland, USA osv. Eleverna ska skriva en sida och en keynotepresentation med intressant fakta om just det land gruppen har.

Kommande:

V 8 tis ev. skridsko på fm (beror på isen)
V9 Sportlov (lediga)
V 10 tis ev. skridsko på fm (beror på isen)

Ha en trevlig helg

Ayla, Camilla, Krister och Marie