Mars veckobrev v 6

Hej alla härliga Marsianer!

Tack för trevliga och givande möten under utvecklingssamtalen. Vi är så stolta över våra elever i Mars som tänker så bra kring sig själva, gruppen och sina skolaktiviteter. Klassen fortsätter att leverera bra saker – vi sammanfattar texter, lär om geografi, löser kluriga problem, laborerar och lär nya begrepp, sportar och arbetar kreativt med både hand, kropp och tanke. Samtidigt jobbar vi på olika sätt för en ännu bättre arbetsro och studiefokus och många elever upplever att det går framåt uppåt. Heja Mars! Mera kulor åt er!

 

Matematik

På matten arbetar vi med olika metoder för att lösa problem och hur vi kan redovisa på tydligaste och bästa sätt. Mycket av arbetet sker i olika grupper eller par så att vi lär tillsammans och av varandra.

 

 

 

Tavlan är ofta helt full med olika bra tips när alla lärpar sagt sitt! Många elever har dessutom tänkt ut riktigt kluriga egna problem som de stolt presenterat för sina kamrater. Det är ett nöje att undervisa i Mars!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTk

På NO:n har vi fortsatt arbeta med kemi. Vi laborerar och undersöker egenskaper hos olika vita pulver och tränar begrepp i ämnet på olika sätt – pusslar och parar ihop, förklarar för varandra och hjälps åt. Parallellt med detta arbetar vi med att söka och sammanställa information om varsitt grundämne inför en kommande muntlig presentation.

 

 

 

 

 

Dessutom hinner vi ha massor av kul på rasterna med!

 

Viktig info kring ny rutin i Schoolsoft gällande frånvaro-/närvarorapportering. Gå in och läs! Nya rutiner vid ”Oanmäld närvarorapportering”-3

 

Veckan som kommer:

12/2 – Bouncebesök med klassen enligt information från familjen Åstradsson. Trevligt initiativ! Hoppas och tror att ni får superkul!

 

13/2 tisdag – Välkomna till årets Allaktivitetsdag!

Du behöver ett glatt humör och vilja att lära känna nya skolkompisar. För grupper se schoolsoft.

Slime-fabrik 8.20 – ca 14.00 på skolan

Samling i NO-salen. Du behöver en burk och gärna lite parfymerad hudkräm och glitter för att göra ditt slime personligt. Lunch i skolan.

 

Skridskoåkning 8.20 – ca 13 vid Ekvallen

Samling vid Eken på skolan. Du behöver skridskor, hjälm, varma kläder och gärna varm dryck i termos samt lite fika. Skolan grillar hamburgare till lunch.
Du som vill bli hämtad på Ekvallen behöver mejla Maria.holm@lemshaga.se om detta innan.

 

Slöjd av olika slag 8.20 – ca 14.00 på skolan.

Slöjdgruppen äter lunch i matsalen och du behöver ta med dig lite nyfikenhet och skaparlust. Vi kommer att kombinera de bägge slöjdarterna och vara i bägge salarna under dagen.

 

Racketsport 8.20 – ca 13.00

Samling vid Storgårdens entré. Vi åker gemensamt till Rackethallen. Du behöver sportkläder, lunchmatsäck och lite fika, vattenflaska och helst olika racket om du har.

 

Kommande:

14/2 Kommer Polisen, Soc, Polarna och miniMaria till Lemshaga, Ladan. Mellan 18.00 och 19.30 håller de ett föredrag kring hantering av brott, tidiga tecken och kommunikationsvägar. Samtliga föräldrar och andra som är intresserade är välkomna.

21/2 Föräldramöte år 4-9 Mötet inleds med gemensam föreläsning 18.00 – 19.00 om Sociala medier av Maria Dufva, därefter fortsatt möte klassvis till ca 20.00. Hör gärna av er med frågor ni vill ta upp.

Vi tänker oss en info om “var-hittar-man-vad-i-schoolsoft” enligt önskemål, prata lite mål och matriser inför betyg till hösten, tid att prata Ängsholmen och såklart att berätta om elevernas skolvardag. Vi hoppas klassföräldrarna kan hjälpa till med att ordna fika.

Med önskan om en trevlig helg och bra vecka! /Mentorerna Ayla, Julia och Malin

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']