Mars veckobrev v 7

Hej alla i Mars

Nu är det bara 1 v kvar tills det blir ett välbehövligt sportlov. Det kan behövas då vi jobbar på för fullt i alla ämnen.

Svenska

Vi skriver för fullt på våra argumenterande texter. Det skrivs om bland annat mer tacos i skolan, fler bussar till/från Lemshaga, godare mat. Ni kommer att få även tisdagens lektion till att skriva klart på datorn då vi både haft datorproblem och behövde lite mer tid för finputsning.

NO

Vi har nu börjat med området kring magnetism. Vi har startat och haft genomgång. Vi har pratat om norrsken, jordens poler, magnetfälten över jorden, att många djur navigerar över magnetfälten. Vi kommer att gå djupare in på detta ju längre fram vi kommer.

Engelska

I engelskan jobbar vi med läsförståelse och det både i sakprosatexter (faktatexter) och skönlitterära texter. Vi läser och svarar på frågor och vi kommer att skriva en recension.

Idrott/skridsko

På idrottslektionen under v 8 kommer vi att åka skridskor. Det sker på Lemshagasjön här vid skolan.  Ni åker på era idrottslektioner, alltså har ni lektioner som vanligt alla andra under dagen. Ni behöver ha med er utkläder (vi kommer att vara ute så kläder efter väder), skridskor, hjälm och gärna isdubbar om ni har (för ev. livräddning). Isen är kontrollerad och det görs innan ni ska åka.

Föräldramöte

Vi vill påminna (kallelse finns också på Schoolsoft) om föräldramötet som sker på onsdagen v 8. Det kommer att vara 2 delar. Första delen är mellan 17-18 i Mars klassrum. Därefter tar Maria Dufva vid och föreläser om nätet mellan 18-19. OBS NY TID (ses Schoolsoft också för inbjudan)

Fritids sportlovet

Information om barnomsorg för sportlovet ligger ute på Schoolsoft.

Nästa vecka

Mån- Idrott (röd)
Tis-
Ons- Idrott (grön+röd)
Tors-Idrott (röd)
Fre-

Kommande

V 9 Sportlov

Trevlig helg

Krister, Marie och Simon

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']