Mars veckobrev v50

Marsianer

Då är det bara en vecka kvar i skolan innan en välbehövligt jullov. Höstterminen har verkligen gått fort!

Expertbesök av Leena

Under tisdagen fick eleverna i Mars ytterligare ett expertbesök, denna gång av en leg. psykoterapeut och leg. sjuksköterska inom vårt arbete med kroppen. Leena berättade för oss vad vi människor mår bra av och hur vi fungerar när vi träffar en person, fysiskt (tal, doft, syn, hörsel) till skillnad från när vi pratar och är med en skärm.

Leena föreläste för oss där hon bland annat pratade om skärmar ”på gott och ont” där eleverna lyssnade till lite extra.

Eleverna fick också testa på praktiska lekar, som att twista under några minuter. Här talade Leena om dopaminduschar i kroppen som man till exempel får av att dansa och röra på sig, samtidigt fick vi reda på hur mycket större det är än när man använder sin mobil.

Tack snälla Leena för att du kom till oss i Mars och delgav många tänkvärda tankar och kunskaper!

Luciafirande på Lemshaga

Veckan som kommer

Måndag: Vanlig dag enligt schema. Det som blir annorlunda denna dag är eftermiddagen mellan ca 12:30 och 13:15 då vi ska gå till våra fadderbarn i Pluto.

Tisdag: Vi åker till Naturhistoriska riksmuseet. Dagen är mellan 8:20- ca 14:00. Vi samlas denna dag utanför Storgården vid Eken kl 8:20. Alla elever behöver ha med sig matsäck denna dag. Ni får också ta med sig fika. Vi har pratar om förnuftighet i mängden… Ni får också ta med er er mobiltelefon denna dag. Både för att kunna samla fakta på (ex. skriva i anteckningar om man inte vill ha med sig ett anteckningsblock) och att fotografera. Vi har bytt nummer med varandra till klasstelefonen då det är en fri dag att gå själv på museet och samla information om sin kroppsdel, kan därför vara skönt att veta att man kan nå varandra. Vi kommer att sluta på bussen tillbaka från Slussen. De elever som vill får då åka vidare hem direkt och behöver inte följa med tillbaka till skolan. Ni som ska till Klubben följer med oss lärare dit.

Onsdag: Schema som vanligt med vanliga lektioner på fm. Vi äter också skolans fantastiska julbord denna dag! Vi går efter schemat även eftermiddag men då har ni lektioner tillsammans med Krister och Marie så vi städar och plockar undan.

Torsdag: Dag mellan 8:20- 14:00. Vi har en mysdag tillsammans. Hela klassen är tillsammans hela dagen med Camilla, Krister och Marie. När skoldagen slutar (14:00) hinner ni som ska, hem för att sedan träffas i Gustavsbergs kyrka för skolavslutning kl 16:00. I kyrkan sitter alla vi i klassen tillsammans. Denna”kväll” är obligatorisk. Om det är någon som behöver hjälp via Klubben att komma till skolavslutningen mailar ni er mentor. Klubben stänger senast 15:30 denna dag. 

Information från klassföräldrarna:

Dags för Mars Julbasar vid avslutningen i kyrkan den 19 december.
Vi ska ta om hand ca 450 barn och deras familjer/anhöriga. Julbasaren ska vara iordningställd vid kyrkan för att kunna köra igång kl.15.00. Vi packar ihop ca 18.40.

Det här är ett gyllene tillfälle för vår klass att fylla på klasskassan rejält inför Ängsholmen.
Låt oss alla hjälpa till!

Vi ska sälja fika och lotter, samt ha försäljning av påsar med bakat.

Barnen
– så många som möjligt får gärna finnas med vid Julbasaren hela eftermiddagen. De hjälper till att sälja fika och lotter.
Föräldrarna
– ni ansvarar för den tid ni skrivit upp er på. Men det saknas fortfarande bemanning på några pass. Gå in i och skriv upp er där det finns luckor i schemat.
Därutöver behövs det också hjälp av några fler föräldrar med att ställa iordning basaren; dvs. bord, belysning, skyltar etc. (kl. 14.00), att packa ihop allt (kl. 18.30) och några allt-i-allo som finns till hands löpande.

Praktiska ting

· Alla som ska leverera utrustning till kyrkan (sladdar, belysning, kaffekokare, skyltar, lotterivinster, musik etc etc.) behöver köra dit det. Kom med det till kyrkan mellan till ca 14.00-15.00.
· Fika/korv som äts på plats vid kyrkan köps in. Men, alla familjer behöver ta med nåt bakat till att sälja i förpackade påsar för besökarna att ta med sig hem. Ca 20/25 kr per påse. Lägg i lagom stora påsar. Kom ihåg att märka påsarna med innehåll (nötter, glutenfritt etc.)

Vi saknar

· Mer belysning (ljusslingor o d)
· Skarvsladdar för utomhusbruk (många och långa)
· Enklare lotterivinster saknas helt. Gärna ”enklare” småsaker. Vi har några förstapriser :o)
· Musikmöjlighet
· Vatten (dunkar/flaskor till kaffe- och korvkokning)
· Bemanning!!

Om ni har några frågor, maila oss.
Hälsningar, Planeringsgruppen

Åsa Tornberg (asatornberg@gmail.com) 
Nasim Mir (nasim_mir@hotmail.com) 
Maria Wetterdal (mariawetterdal@hotmail.com) 
Jenny Nevala (jknjeny@hotmail.com) 
Linda Hellström (lindahhellstrom@gmail.com)

Ha en superhärlig helg!

Ayla, Camilla, Krister och Marie

En kommentar

Kommenteringen är stängd.