Merkurius v 14

Hej Merkurius!Bildresultat för påskbilder

Så härligt att se er ute i solen på vår skolgård spelandes basket och pingis. Nu är det snart påsklov. Jag hoppas att ni är ute i solen , äter gott och vilar er  för sen kör vi 10 veckor innan vi går på sommarlov.

VECKAN SOM VARIT

-På Mentorstiden  gick vi igenom prao platserna. Några har ej lämnat in sina blanketter. Gör det snarast till oss.

-Båda klasserna har varit på ungdomsmottagningen i Gustavsberg centrum.

-Onsdag kväll var det föräldramöte. Vi hade besök av Daniel vår syv som hade det första informationsmötet om valet till gymnasieskolan. Därefter så pratade vi om Lägerskolan 24-27 augusti. Föräldrarna diskuterade elevernas förslag vart de vill åka, gick igenom hur mycket pengar klassen har och enades om Gotland. Det finns en grupp bestående av Gerold Pranke(sammankallande), Lena Gustavsson,Kicki Wallblom,Catharina Helgessen som kommer att ta fram ett förslag.

Föräldrar som gärna följer med ; Mats Eller, Lena Gustavsson, Joakim Eriksson, Pierre Erlandsson ev Hilde Schjölberg.

Vi diskuterade också elevernas arbetsro på lektionerna. Lärarna tycker att vi har fantastiskt duktiga elever i Merkurius. Det finns vissa elever i Merkurius som ej följer våra regler i uppförande och ordning. Vi har samtal med elever och föräldrar och arbetar efter vår åtgärdstrappa.

 

VECKAN efter Påsk.

Måndag; Annandag påsk

Torsdag; Tk prov för Grön

Fredag; Ma prov för Röd och Grön

 

ÖVRIG VIKTIG INFO

Klasskassan
Februarigruppen har i skrivande stund avslutat sin grillsåsförsäljning. Hoppas att alla sålt på bra och att de 500kr är insatta på kontot. Vi väntar med spänning på att få höra hur många sköna tusenlappar som skall adderas till klasskassan.
Marsgruppen hade ett längre möte i måndags och det ryktas om någon form av godisförsäljning, vilket skulle passa alldeles utmärkt nu när vi närmar oss påsk med stormsteg.

Praon
Veckorna rullar på och vi är snart där. Vecka 17 skall ni alltså ut i det verkliga livet under en vecka för att förhoppningsvis få en bra och tydlig inblick i hur arbetslivet fungerar. Många elever har redan gjort klart med praoplats, några har till och med lämnat in sina lappar medan en del fortfarande letar på.
Om du som förälder skulle kunna tänka dig att hjälpa till med en praoplats för någon/några elever tar vi tacksamt emot ett mail från dig. Några elever har det alltid lite svårare att skaffa sin egna plats så tveka inte att höra av er till oss mentorer.

Ipads; Vi kommer att samla in alla Ipads v 23. Så passa på att spara över material som ni vill spara till annan enhet.

OBS!  Nu är det många som köper nya skor. Kan ni vara så snälla och skriva ert namn i skorna. Just nu är det många som tar fel skor.

Tänk på att ha lås på ert skåp så att ni kan låsa in värdesaker eller lämna era  värdesaker hemma.

Sports Heart Camp.

Kort om Sports Heart Camp så bygger det på att alla människor är lika värde, vilket vi använder idrotten som verktyg för att visa. Lägret är i år den 30 juli-4 augusti för de som är 7-15 år. Barnen väljer mellan nio olika idrotter där show är en, men där det också finns allt ifrån fotboll och ishockey till mountainbike och dans. Alla ledare på lägret går vår utbildning i inkluderande ledarskap och vi har en gruppledare samt en ungdomsledare per ungefär tio barn, vilket innebär att alla barn verkligen ska bli sedda. Bland ledarna finns några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några du säkert känner till. Barnen ska få möjlighet att utvecklas i sin idrott oavsett vilken nivå de befinner sig på, men framför allt känna sig stärkta som människor och få uppleva en riktigt rolig sommarvecka. Alla får förutom sin idrott ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan eller swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldre barnen är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. När det gäller priser kostar varje plats mindre än vad vi har utgifter tack vare våra partners som bland andra är Scandic och SJ. Day Camp ligger på 1495 för fem dagar inklusive allt ifrån mat till kläder och aktivitetscenter. Sports Camp med övernattning ligger på 2295 för sex dagar med alla måltider, övernattning, kvällsaktiviteter, kläder och aktivitetscentret. Vi erbjuder rabatterat pris eller gratis plats för alla som annars inte har råd att vara med. Det enda föräldern behöver göra är att skicka oss ett mejl med en motivering och hittills har vi gett alla som hört av sig vad de önskat.
Tack för din tid!
Varma hälsningar
Malin
Malin Härenstam
070-77 66 100

KOMMANDE VIKTIGA DATUM

v.15 – Påsklov
v.16, måndag 17 april – Lovdag
v.17 – Prao
v.18, måndag 1 Maj – Lovdag
v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag
v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Friluftsdag
v.24, måndag -Fadderdag

V.24 tisdag – Solens avslutningsmiddag( Merkurius,lagar mat,dukar och serverar)

V.24 onsdag – Avslutning, Sommarlov

 

GLAD PÅSK TILL ER!!

Ann, Maggie och Henke

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']