Merkurius v.8

 

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Nu är vi redan framme vid sportlov och tänk vad fort det har gått!

I svenskämnet har vi nu arbetat färdigt med satsdelar och eleverna har haft prov på området. Nu hoppas jag att det vi har lärt oss också kommer synas i elevernas texter när de skriver. Ni föräldrar får gärna fråga era barn om vad en fullständig mening är och hur man vet hur många satser en mening innehåller. Efter sportlovet kommer vi fortsätta arbeta med skrivandets konst men nu med inrikting på de lite större delarna såsom den röda tråden, styckeindelning, nominaliseringar och referatmarkörer. 

I torsdags hade eleverna brandsläckningskunskap. Malin och Gottis har lagt ner mycket tid, kraft och planering på att planera detta, så tacka gärna dem vid tillfälle! (Det är långt ifrån självklart att få vara med om något sånt här). 

Som ni redan vet, ökar smittspridningen i samhället och så också i skolan. Vi vill tacka er för ert samarbeta och för att ni tar detta på allvar. Tack för att ni inte skickar barn som bara har ”lite” ont i halsen eller ”lite” ont i huvudet till skolan. Om vi lärare kan hålla oss friska kan vi hålla skolan öppen. 

Under torsdagseftermiddagen hade vi genomgång och övningar av brandsäkerhet. Stort tack till er föräldrar som hade möjlighet att ställa upp med material och er viktiga kunskap om brandsäkerhet! 

 

Med en kolsyresläckare kan man släcka olja, bensin och brännbara vätskor.
Här övar eleverna på att släcka ett brandfat. För släckning används kolsyra.

 

Under och efter lovet:

Håll utkik på Schoolsoft angående undervisningen och hur kommande veckor kommer att se ut! Information kan snabbt komma att förändras och därför måste ni se till att vara uppdaterade!

Trevlig helg och trevligt sportlov önskar team Merkurius!