Merkurius välkomstbrev v.32

Hej alla elever och föräldrar i Merkurius!

Varmt välkomna tillbaka till skolan. Vi hoppas att ni har haft ett bra sommarlov. Nu är det dags att dra igång ett nytt läsår!

 

Här kommer en planering för de två första veckorna.

 

Vecka 33:

Onsdag 18/8: Uppstartsdagen. Vi samlas allihopa 9.00 i basketplan av Ladan. Efteråt träffas vi i L1 och L2 för praktisk information och information om vad som händer under veckan. Vi går gemensamt till matsalen och äter lunch kl.12.15, därefter har vi en kort återsamling kl.12.20. Dagen slutar ca kl.12.30.

Medtag lås till ditt skåp! Vi ser helst att ni har nyckellås eller lås med minst fyra kombinationer.

 

Torsdag 19/8: Välkommen till Ladans “Trygghetsdagar”. Vi samlas i L1 och L2 8.30. Ni kommer få info om gruppindelning för olika aktiviteter som kommer ske under dagen. Under den här dagen kommer du vara i en av tolv åldersblandade grupper med elever från 7, 8 och 9. Tillsammans kommer ni i gruppen få göra olika aktiviteter på skolan. Vi äter lunch på skolan och dagen slutar kl.14.20.

 

Fredag 20/8: Vi kommer samlas i Gustavsbergs Centrum för att gemensamt ta oss iväg. Dagen går ut på att ni tillsammans i grupperna från torsdagen ska lösa olika uppdrag. Dagen avslutas på plats och alla som vill åker med pedagoger tillbaka till Gustavsberg. 

Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor och kläder efter väder! Mer info om tider för fredagen kommer att läggas ut på schoolsoft.

 

Vecka 34:

Måndag 23/8: Skoldag enligt schema

Tisdag 24/8: Skoldag enligt schema

Onsdag 25/8: Skoldag enligt schema

 

Torsdag 26/8 och Fredag 27/8: Lägerskoledagar. Vi påminner er att boka in torsdag kväll för ”föräldrar picnic”.  Mer info kommer under nästa vecka på Schoolsoft.

 

Övrig viktig information:

Föräldramöte med mentorer v.41

Föräldramötet kommer att hållas digitalt via Google Meet. Vi återkommer med mera info.

 

SYV – föräldramöte v.45 

Mötet med information inför gymnasiet kommer att hållas digitalt via Google Meet den 10 november 2021 kl.18.30.

 

Kontakt

Vi ha Personalrums-telefoner och utflyktsmobiler. Den personalrumstelefonen som finns till Ladan är: 08 586 313 14. Vanligtvis nås vi pedagoger och mentorer lättast via mailen.

 

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det vanligtvis blir förändringar under första veckorna.

 

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

 

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

 

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera era uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

 

Blanketter

Specialkost? Fyll i och lämna till mentor snarast.

Specialkost ​​

Har ni inte möjlighet att själva skriva ut de blanketter som behöver lämnas in delas dessa ut under uppropsdagen och kan sedan lämnas in under torsdagen.

 

Utvecklingssamtal 

Under vecka 39 kommer vi att genomföra utvecklingssamtal. De flesta av samtalen kommer att ske under utvecklingssamtalsdagen 29/9. Formerna och bokning för dessa ber vi att få återkomma om.

 

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

 

Vi ser framemot att träffa alla igen,

Trevlig helg!

/Mvh Merkurius teamet