Merkurius välkomstbrev v. 33-34

Hej Merkuriusar!

Vi hoppas att ni har haft en superhärlig sommar och att ni har kunnat ladda batterierna inför ett nytt läsår! 

Välkomna tillbaka till skolan som Merkuriusar, ett år äldre och ett år klokare?! ☻ Vi lärare har förhoppningsvis också blivit klokare, men däremot inte äldre, ha ha!

Vi hälsar också Thea välkommen till oss, vi hoppas att du kommer trivas och vi ska ta väl hand om dig!

VIKTIG INFO: torsdagen den 25 augusti från kl.16 vill vi bjuda in er föräldrar till en gemensam grillkväll på Björnö. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma, gärna både mamma och pappa om möjligt. Det allra bästa är om ni kan komma redan kl.16 eftersom vi kommer göra en del övningar tillsammans. Men, har man inte möjlighet till det så är man välkommen även senare. Vi bjuder på korv, men ni behöver ta med egen dryck (alkoholfri, naturligtvis). Så, boka in i kvällen i almanackan redan nu så ses vi! (Mer info kommer under nästa vecka)

Veckan som kommer, v.34

Tisdag 22 augusti – Skolstart

9.00-9.30: samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Merkurius Röd och Grön.
ca 9.45: samling i Loftet för glass, mingel och praktisk information
ca 11.00: avslut för dagen (om några önskar äta lunch finns det möjlighet att göra det från 11.45)

Onsdag 23 augusti – Sammanhållningsdagen

Sammanhållningsdagen är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9, på Södersved. Syftet är att ha en trevlig dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer.

Vi samlas kl. 9.15 utanför Ladan. Kl 9.30 promenerar vi i blandade grupper till Södersved där Soleneleverna möter oss och leder olika aktiviteter under dagen.

Ha på er kläder efter väder och bekväma praktiska rörelse kläder. Skolan fixar lunchmaten men ni behöver ha med er bestick, tallrik, mugg. Ha även med er mellis, dryck och badkläder. Vi går gemensamt tillbaka till skolan och avslutar dagen där ca 14.00. Du får gå hem när din mentor har “prickat av dig” på listan.

Torsdag 25 augusti- Lägerskoledag

Vi samlas vid parkeringen vid Björnö naturreservat kl. 10.10. Det går buss från Gustavsbergs centrum till Björnö naturreservat (kl 9.14 467 buss från Gustavsbergs centrum, 9.35 Brunn byte till 428X – hoppa av vid Björnö naturreservat).

Därifrån går vi gemensamt ut till Näset där vi ska hålla till under dagen.

Du behöver ta med dig lunch, ev lite fika, badkläder och tänk på kläder efter väder. Är det kallt måste du ta med varma kläder såsom mössa och varm tröja eftersom vi kommer vara ute hela dagen! Ta även gärna med något att sitta på, till exempel sittunderlag eller filt.

På eftermiddagen/kvällen från ca kl.16 skulle vi vilja bjuda in er föräldrar till att umgås och grilla korv med oss. Skolan står för korv och tillbehör. Om ni vill ha något annat med er får ni gärna komplettera med det. Vi avslutar kvällen ca 19 och för de som åker buss går det en buss 19.34.

Eftersom vi kommer ha fokus på att umgås under dagen kommer vi att samla in era mobiltelefoner. Vi kommer att kunna nå oss på klasstelefonen: 08-58631308.

……

Fredag 26 augusti –ledig dag (kompensation för sen torsdag) 

Veckan därpå, v.35

Den här veckan följer vi det ordinarie schemat. Observera att det är ett preliminärt schema och att det kan komma att bli ändringar. 

På måndagens mentorstid kommer ni att få ut era iPads under förutsättning att ni lämnat in ert nya avtal.

Utvecklingssamtalstider HT17

Den här terminen kommer utvecklingssamtalsdagen ligga den 20/9. Respektive mentor kommer att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT17. Ni kommer att hitta dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Vi kommer publicera tiderna den 22/8.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Merkurius klasstelefon

I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har den hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 08.

Avtal att skriva på

Ni behöver skriva på avtalen nedan igen. Skriv ut (om ni kan), skriv på och lämna in dem till oss på tisdag. Vi kan skriva ut åt er på måndag om ni inte kan skriva ut hemma.

Avtal-om-användning-av-tekniska-hjälpmedel-åk-7-9 Allmänna datoravtal –

Elever som har specialkost ska lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är viktigt för köket. Lappen lämnas in till oss.

Specialkost blankett – Specialkost

Schema

Erat schema ligger ute på hemsidan redan nu, men som vi skrev tidigare finns det risk för ändringar under första veckorna. https://lemshaga.se/schema/

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett.

Värdesaker

Vi vill påminna er om att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Skolan avråder det. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Ni kan låsa in värdesaker i skåpen. Skolan tar inte ansvar för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är totalt nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.
Lemshaga_Kommunikationspolicy

Hur känns det att vara Merkuriusar nu? Och Vad är ditt bästa sommarminne?

Ha en trevlig helg! Vi ser fram emot att träffa er igen på tisdag!

/Annica, Patrik, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']