Merkurius vecka 12

Hej Alla!!

Äntligen! Äntligen, har vårens härliga solstrålar börjat tina upp den frusna marken. Vi fyller våra kroppar med det efterlängtade ljuset och kanske därför mår vi bättre och orkar göra det där lilla extra som så många gånger krävs. Njut av solen, ta hand om varandra och bidra aktivt till att vår gemensamma arbetsplats skall fyllas av positivism och glädje.

Veckan som gick:

Vi startade upp veckan med mentorstid. Husrådarna höll i klassrådet där olika möjliga förbättringar lyftes fram. Vi får se om och vad som Husrådet kommer jobba vidare med. Vi mentorer ställde också (efter önskemål från föräldrarna) de två frågorna; Vad skall vi ha för syfte med klassresan?
Vart skulle ni vilja åka? Så här svarade eleverna.


Dagarna löpte sedan på i lagom takt utan några schemabrytande aktiviteter. Dock har det ju skett några schemaändringar vilket vad vi tror enbart varit till det bättre. På So´n har eleverna startat upp med att prata om media och dess påverkan genom åren. Följande tavla skapades innan en lektion 🙂

Veckan som kommer:

Mentorstid som vanligt på måndag morgon och sedan rullar det på enligt schema. Jag vill dock passa på att lyfta fram det extra mattepasset med vår speciallärare Markus som hålls på måndagar mellan 8.30-9.20. Eftersom det inte ligger ute några inplanerade prov under vecka 13 så är det ju ett ypperligt tillfälle att verkligen se till att allt ”gammalt” är inlämnat och att eventuella rester klaras av. Se även till att lägga ett par extra minuter på matten (procent) då det vankas ett större prov efter påsklovet.

Övrig viktig info:

Klasskassan: Februarigruppen har i skrivande stund avslutat sin grillsåsförsäljning. Hoppas att alla sålt på bra och att de 500kr är insatta på kontot. Vi väntar med spänning på att få höra hur många sköna tusenlappar som skall adderas till klasskassan.
Marsgruppen hade ett längre möte i måndags och det ryktas om någon form av godisförsäljning, vilket skulle passa alldeles utmärkt nu när vi närmar oss påsk med stormsteg.

Praon: Veckorna rullar på och vi är snart där. Vecka 17 skall ni alltså ut i det verkliga livet under en vecka för att förhoppningsvis få en bra och tydlig inblick i hur arbetslivet fungerar. Många elever har redan gjort klart med praoplats, några har till och med lämnat in sina lappar medan en del fortfarande letar på.
Om du som förälder skulle kunna tänka dig att hjälpa till med en praoplats för någon/några elever tar vi tacksamt emot ett mail från dig. Några elever har det alltid lite svårare att skaffa sin egna plats så tveka inte att höra av er.

Föräldramöte: Onsdagen den 5:e april klockan 18.00 välkomnas ni till terminens andra föräldramöte. Vi får den här kvällen besök av vår syvkonsulent Daniel som under ca. 45 minuter kommer ge er matnyttig information kring nästa års gymnasieval. När Daniel är klar ägnar vi resten av mötet till den eventuellt kommande klassresan. Hur ser ekonomin ut? Finns det några färdiga förslag? Hur hanteras elever som absolut inte kan åka med? Vem gör vad och när?
Det här är några frågor som vi tror är bra om alla har funderat lite kring innan mötet.
Varmt välkomna!

KOMMANDE VIKTIGA DATUM

V 14 tisdag 4 april. Besök på Ungdomsmottagning f.m (grön)
V 14 onsdag 5 april Föräldramöte. Information av Syv och klassresa.
V 14 fredag 7 april. Besök på Ungdomsmottagning f.m (röd)
V15 Påsklov
V 16 måndag Lov
V 17  Prao
V 18; Måndag 1 Maj Lov
V 19; Onsdag 10 Maj  Skolans dag
V20; Måndag 15 maj Studiedag

Ha en härlig helg i solen trots att ni fortfarande är Merkuriusianer:)

Ann, Maggie, Henke

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']