Merkurius vecka 16

Hej på er!!

Tänk att så äntligen påsklovet var över så att ni kunde studsa tillbaka till skolan med era utvilade kroppar och knoppar. Eller rättare sagt, sakta masandes till skolan något halvdåsiga. Vi vaknade dock upp relativt snabbt och kunde konstatera att det inte är så väldans långt kvar nu till sommaren.
Detta med att sommarledigheten närmar sig med stormsteg gör det än viktigare att hela tiden hålla sig i fas med inlämningar och dylikt.

Veckan som kommer:

Jaha ja! Ni kommer ju inte vara här!! Hoppas att ni kommer få en härligt och intressant praovecka. Glöm inte er praouppgift – att intervjua en person samt skriva ett reportage om praoplatsen. Ni kommer att jobba vidare med reportaget under svenskan efter praon och sedan kommer både Henrik och Annica att läsa dessa med olika ämnesglasögon på sig. Kom även ihåg att få med dig praolappen där din handläggare antagligen skrivit ett bra omdöme om dig.

Veckan efter praon:

Denna vecka hälsar vi er inte varmt välkomna tillbaka förrän på tisdag, eftersom veckan inleds med en lovdag. Sedan blir det åka av!! Praouppgiften skall jobbas klart, teknikuppgiften måste göras klart (om den inte redan är det) och många andra ämnen kommer inleda den beryktade slutspurten fram till betygsättning….!!

Övrig viktig info:

Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Se till att du har ett fungerande lås!
Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. För det är ju där och bara där som ni skall förvara er telefon och andra värdesaker under skoldagen.

IPads
Som vi tidigare skrivit kommer samtliga elevers iPads samlas in i slutet av terminen. Detta för att vår IT-tekniker skall installera något (som jag inte riktigt förstod…). Denna installation medför att samtliga iPads kommer tömmas på allt innehåll. Martin har lovat att snart komma ut med någon form av lathund över hur du på bästa/enklaste sätt kan spara över dina skolarbeten på en annan enhet.

Klasskassan/Klassresan:
Under föräldramötet togs beslutet att klassresan i år9 kommer gå till Gotland. En grupp av snälla föräldrar håller på att jobba fram detaljer för hur och när. Just frågan hur? hänger ju mycket ihop med klasskassan. Senaste grillsåsförsäljningen inbringade närmare 9000kr. Bra jobbat! Däremot väntar vi fortfarande på att både mars- och aprilgrupperna skall få tummarna ur och presentera nästa möjlighet till att fylla på klasskassan. Det är ju nämligen så att ekonomin är ju avgörande för vilka roliga saker ni kan göra tillsammans på Gotland.

OBS!!

Nästa litterära mästerverk kommer publiceras vecka 18!

Kommande viktiga datum:

v.17 – Prao
v.18, måndag 1 Maj – Lovdag
v.19, onsdag 10 Maj  – Skolans dag
v.20, måndag 15 maj – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Klassens dag 🙂
v.24, måndag-onsdag – Schemabrytande dagar

Ta hand om er i helgen och ha en givande praovecka!!

//Ann, Maggie och Henrik

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']