Merkurius vecka 20

Hej hallå!!

Så fick vi då äntligen höra den efterlängtade kommentaren från några elever – “Vad varmt det är!” Jo, jag tackar! Här har vi huttrat till långt in på maj så det var väl inte mer än på tiden. Dagarna rullar på och ni lämnar ifrån er det ena arbetet efter det andra. Tänk på att det är ditt ansvar att ha koll på att allt kommer in som det ska.

Veckan som gick: Det började ju med en studiedag för oss i personalen så att ni elever fick vara lediga. Vi hade en intensiv dag på skolan där vi satte projektet, som arbetsform i fokus. Det började även spånas på ämnesövergripande projekt till hösten.
Tisdagen var ju sedan stora “praoreportagedagen”. Inlämningarna började trilla in under dagen och fortsatte sedan till en stund efter midnatt……
Under torsdagen var det röda gängets tur att lämna skolan för en kort vandring med tillhörande matlagning och vindskyddsbygge. Vi hade precis som förra veckan (med gröna) en härlig och mysig eftermiddag tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckan som kommer: Då inleder vi med mentorstid, alternativt studietid 8.30 om man har arbeten att göra. Under mentorstiden kommer vi lyfta fram klassensdag som är den 9:e juni. Fundera gärna lite över vad just du skulle vilja göra så får vi tillsammans komma fram till något trevligt.
Under veckans blott tre skoldagar kommer ni även hinna med en inlämning i engelska samt ett läxförhör i So.

ÖVRIG VIKTIG INFO

Klasskassan: Hoppas att ni har lagt in många beställningar på blommor som ni kan hämta hemma hos Sonja den 24:e maj.
Se även till att ni fått hem era tacopåsar. Mer info om dessa försäljningar finns att läsa på schoolsoft.

Påminnelse: Lämna inga värdesaker i kapprummet
Vi vill göra er uppmärksamma på att inte lämna några värdesaker i kapprummet. För tillfället har vi bestämt att ni får ta med er väskor, jackor, skor och annat som inte går att låsa in i skåpet med till klassrummet eftersom vi just nu har haft en del incidenter där saker gömts, försvunnit eller flyttats på.

Påminnelse: Se till att du har ett fungerande lås!
Vi vill också påminna om att ta med ett fungerande lås till era skåp. För det är ju där och bara där som ni skall förvara er telefon och andra värdesaker under skoldagen.

Påminnelse: IPads
Som vi tidigare skrivit kommer samtliga elevers iPads samlas in i slutet av terminen. Detta för att vår IT-tekniker skall installera något (som vi inte riktigt förstod…). Denna installation medför att samtliga iPads kommer tömmas på allt innehåll. Martin har lovat att snart komma ut med någon form av lathund över hur du på bästa/enklaste sätt kan spara över dina skolarbeten på en annan enhet.

Sports Camp
För er som vill göra något riktigt roligt tillsammans med nya eller gamla vänner i sommar bjuder Sports Heart Camp in alla från 7-15 år på en härlig lägervecka den 30 juli-4 augusti på Ingarö. Lemshagas egen musiklärare Jonas Karlhager är ansvarig för show men förutom det finns fotboll, ishockey, handboll, innebandy, friidrott, mountainbike, e-sport och dans att välja mellan. Bland ledarna är några av de största profilerna i respektive idrott som Tommy Söderberg, Malin Ewerlöf och Stefan Holm för att nämna några. Oavsett om du ligger på en avancerad nivå i din idrott eller aldrig provat så finns det möjlighet att utvecklas här. Alla deltagare får ta del av ett aktivitetscenter som innehåller allt ifrån Bumper Balls och Segways till möte med en gladiator som är på plats hela veckan i hinderbanan och swimrun med en av landets främsta instruktörer. För de äldsta deltagarna är det övernattning i Brunns skola med massor av kvällsaktiviteter, bad och grillning. Familjer som har svårt med deltagaravgiften har möjlighet att ansöka om gratis plats.
Mer information finns på hemsidan där också anmälningarna görs; sportsheart.se.
Ledarna hälsar er varmt välkomna!

Kommande viktiga datum

v.21, torsdag 25 och fredag 26 maj – Lovdagar
v.23, måndag 5 juni – Studiedag för pedagoger (eleverna lediga)
v.23, tisdag 6 juni – Lovdag
v.23, fredag 9 juni – Klassens dag 🙂
v.24, måndag-onsdag – Schemabrytande dagar

Eftersom det är långledigt nästa veckoslut så kommer nästa veckobrev att publiceras vecka 22. Viktig info fram till dess finner ni som vanligt på schoolsoft.

Önskar er alla en härlig solig helg!!

Ann, Maggie och Henke

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']