Merkurius vecka 45

Hej Merkuriusar!!

En på förhand helt vanlig skolvecka utvecklades med Kung Bores hjälp till något alldeles extra. Underbar på många sätt men såklart även lite besvärlig i vissa avseenden. Vi/Ni har dock krigat på i sann Merkurius anda och en välbehövlig helg väntar dig nu.

img_5481

sgvinter

 

 

 

 

 

 

 

 

Snöflingorna har tyvärr medfört att några planerade prov inte kunnat genomföras utan har flyttats framåt. Se till att hålla dig uppdaterad på schoolsoft och förbered dig på en skrivning under nästa ordinarie ämneslektion.

Veckan inleddes annars med att ni under mentorstiden gjorde en utvärdering kring era aktuella IUP-mål. Hoppas att alla ni vårdnadshavare fick ett mail med er son/dotters tankar inför fortsättningen. Om inte så har ni ju något att prata om under helgen….

Veckan som kommer:
Måndagen inleds (om man vill) med studietid klockan 8.30 vilket absolut kan vara en bra idé inför veckan. Att i lugn och ro tillsammans med några kompisar lägga upp en plan för en relativt tuff vecka kan ju aldrig skada. Eller hur?. Sedan avlöser den ena intressanta och spännande lektionen den andra, fram till fredag eftermiddag, och det är dags att ta helg igen. Dock kommer fredag förmiddag att vara schemabrytande då vi får besök på skolan. Mer info om den dagen kommer att läggas ut på schoolsoft i början av nästa vecka.

Övrig info:

Här kommer lite matnyttig information från vår härliga novembergrupp som nu styrt upp nästa aktivitet för att fylla på klasskassan.

Sälja saffran Merkurius 

För att samla pengar till klassresan i nian ska vi i november sälja saffran. Vi kommer att beställa 288 st glasburkar med saffran som ska delas upp på 52 elever vilket innebär att ungefär 5-6 st burkar ska säljas av varje elev. Beställningarna kommer tas emot av Alice familj och hon kommer sedan att dela ut de burkar som varje elev ska sälja någon dag efter skolan. Alla elever som vill hänga med på klassresan ska sälja 5 burkar var.

Om ni vill läsa på om produkten och ta reda på exakt vad det är vi ska sälja bifogas här en länk till informationsbladet som företaget har. http://www.saljdirekt.se/pdf/saffransinfo.pdf

/Andrea, Alice, Alva, Elias, Melvin

..och på tal om att samla/tjäna pengar till klasskassan så har vi mentorer förstått från både elev- och föräldrahåll att Halloweendiscot innan höstlovet blev riktigt lyckat. Bra jobbat!!

Kommande datum

fredag 18/11 – Föreläsning på f.m, åk8-9
onsdag 30/11 – Omvärldsdagen
torsdag 8/12 – Livskunskap (1 klass)
torsdag 15/12 – Livskunskap (1 klass)
måndag 19/12 – Fadderdag
onsdag 21/12 – Klassens dag samt Avslutning i kyrkan på kvällen

 

Passa nu på att njuta av helgens ledighet så ses vi igen på måndag!

Önskar er en Trevlig och Vit helg!!

Maggie, Johan, Ann och Henrik

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']