Merkurius vecka 48

Hej ALLA!!

Så blev det så äntligen Tomtens underbara månad det här året också. I Ladan börjar julstämningen sakta sakta komma närmre med både gran, ljusslingor och adventsstjärnor. Ett annat märkbart decembertecken är att det nalkas betyg vilket medför en lite högre arbetsbelastning på både elever och personal. Ganska många börjar bli lite trötta vilket kan ta sig olika uttryck.
Stanna upp och ge den där extra kramen eller klappen på axeln, beröm varandra, skratta, håll upp dörren till någon och glöm inte bort att resans slutmål, skall vi nå tillsammans.


Veckan som varit:
Inleddes som säg bör med mentorstid där vi fick ta del av våra husrådselevers möte med skolledningen. Vi pratade även kort om sista skolveckan där måndagen är fadderdag, tisdagen är klassensdag och sedan avslutar vi onsdagen med Ladanmys/skridskor samt jullunch.
Det gavs även lite tid för eget jobb/planering samtidigt som vi mentorer hade några välbehövliga mentorssamtal.

img_0002img_0005
Onsdagens utflykt till Moderna Museet var en hit.
Promenad till Skeppsholmen, guidad tur genom Modernismens olika -ismer och så lite matsäck på det.
Guiderna gav oss beröm för våra trevliga grupper!
Tack för trevlig dag!/ Åsa och Sven
Veckan som kommer: Det är mycket att göra!!! Prov i So om mänskliga rättigheter och i matten väntar algebra och ekvationer. Lägg därtill någon slutreflektion och möjligtvis en egen maträtt i hemkunskapen samt kanske någon läxa. Puuh! Men mer synd är det ju om oss lärare som måste rätta allt 🙂
Ett litet avbrott blir det dock för gröna gänget som skall på Livskunskap under torsdag förmiddag. Mer info om tider etc. läggs ut på schoolsoft i början av veckan.
Övrigt:
Insamling till klasskassan: Det verkar som om saffranförsäljningen går/gått bra. Glöm inte att pengarna snarast måste lämnas eller swishas till Alice!!
Blomförsäljningen är i full gång (hoppas vi) så jag antar att det snart kommer börja dofta gott hemma i allas hem. Vid frågor om blommorna så prata med decembergruppen med Felicia i spetsen.
Janurigruppen bad oss att än en gång påminna om att intresseanmäla sig till familjemiddagen. Alla har tidigare fått mail från gruppen så snälla ta en minut för att boka upp den dagen i kalendern samtidigt som ni mailar svar.
KOMMANDE VIKTIGA DATUM
torsdag 8/12 – Livskunskap, f.m (Röd)
torsdag 15/12 – Livskunskap, f.m (Grön)
måndag 19/12 – Fadderdag
tisdag 20/12 – Klassens dag
onsdag 21/12 – Ladanmys/skridskor, jullunch + Avslutning i kyrkan på kvällen
torsdag 22/12 – måndag 9/1 – Jullov
tisdag 10/1-2017 – Skolstart VT-17

Önskar alla en härlig helg med lucköppning och två tända adventsljus!Bildresultat för andra advent

Ann, Maggie, Johan och Henrik

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']