Merkurius vecka 5

Hej på er!!

Så kom vi då fram till vecka 5. Veckan som ni under ett par veckor kanske inte längtat jättemycket efter. Veckan då mobiler läggs i skåpet och iPads används till skolarbete…. Vi hade säkert alla, vår alldeles egna fundering på hur det skulle bli. Kommer jag överleva? Vad skall jag göra på rasterna? Tänk om någon skriver något som jag inte kan kommentera direkt?
Hur blev det nu? Jo, alla 52 elever finns fortfarande hos oss, basketkorgen har börjat användas igen och ni socialiserar vidare fast utan skärm. Bra där!!

Tecknad av affärsman med irriterande mobiltelefon ringer, är det på väg att bli krossade. Stockfoto - 38905466

Veckan som gick!
Ovanstående var förstås en stor händelse men ni har även hunnit med ett biobesök i Gustavsberg. Filmatiseringen av boken Cirkeln som ni jobbat så mycket med under hösten stod på programmet.
Det har även börjats fylla i kost- och aktivitetsloggar, förpackningsprojektet är sjösatt och en enkät (pilen) besvarad samt såklart en mängd annat som hör en skolvecka till.

Veckan som kommer!
Vi öppnar vecka 6 med en allaktivitetsdag. Många kommer ställa klockan väldigt tidigt för en skiddag i Romme, några skall flanera runt bland djuren på Skansen och en del skall göra sig vackra och avslappnade med en Spa-dag på skolan. Information om de olika aktiviteterna ligger ute på schoolsoft så se till att läsa där!!
Resten av veckan löper sedan på utan några schemabrytande aktiviteter.

Övrigt

KlasskassanFebruarigruppen hade sin första sittning i måndags så vi kan nog snart vänta oss en härlig aktivitet att sätta tänderna i för att skramla ihop än mer till kassakistan 🙂

Tid för Teknisk hjälp
Jon sitter i Hjärtat i Ladan varje onsdag mellan 12.30-13.00 ifall ni någonsin skulle behöva teknisk hjälp med iPaden. Självklart kan man söka upp honom vid andra tillfällen men detta är en bestämd tid då ni alltid kan hitta honom i Ladan för att få hjälp med iPaden.

Prao – v.17
Prao sker för er del under vecka 17. Det kan tyckas vara lång tid kvar men vi rekommenderar dig att redan nu börja kolla runt och fundera över var och vad du kan tänkas vilja vara. Eftersom Lemshaga är en friskola så har skolan inga egna platser att ”dela” ut, så som de kommunala skolorna har, vilket kan göra det lite jobbigare. Det finns även bestämmelser/regler över vilka praoplatser som är tillåtna eller ej.
Vi hänvisar er till skolans hemsida för info om prao.

KOMMANDE VIKTIGA DATUM

V 6 måndag 6 februari: Allaktivitetsdag
V 8 onsdag 22 februari: Föräldramöte, kl 18-19 föreläsning av Maria Dufva ang sociala medier . Kl 19.15 samlas vi i L3.
V 8  torsdag 23 februari: Livskunskap, f.m. (Röd)
v.9: Sportlov
V 10 torsdag 9 mars: Livskunskap, f.m. (Grön)
V 11 måndag 13 mars: Skolbio, e.m
V 14 onsdag 5 april Föräldramöte. Information av Syv och klassresa.
V15 Påsklov
V 16 måndag Lov
V 17  Prao

Önskar er alla en trevlig helg så ses vi åter samlade på tisdag!!

Ann, Maggie och Henke

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']