Merkurius vecka 8

Hej Alla!!

Så var då årets oxveckor avklarade. Alltså perioden mellan jul och sportlovet. Ni har haft mycket att göra här i skolan, mobiltelefoner ligger i skåpen men det har tyvärr inte hela tiden varit helt gnisselfritt mellan både er elever och mellan oss i personalen och er elever. Vi är nog ganska många som längtar efter lite ledighet för att med nya gemensamma krafter kunna ta nya tag efter sportlovet. Både kunskapsmässigt och relationsmässigt!

Veckan som gick:
Förutom relativt mycket skolarbete med både prov och inlämning hann röda gänget med ett besök på Ingarö församlingsgård för Livskunskap med Elin. Medföljande personal tyckte att ni gjorde bra ifrån er och vi tror att ni uppskattar vårt samarbete med kyrkan. Att i en trivsam miljö få träffas och göra/prata om saker som annars lätt tappas bort.
Gröningarna fick under torsdag em. bege sig till Boo Rackethall för “riktig” badminton, något vi i vanliga fall har lite svårt att erbjuda på skolan. Självklart blev det även lite pingisspel där rapporter berättar om en seger (11-6) för en viss Johan Sörman. Vem han mötte har dock inte framgått……men rykten gör gällande att det var en elev vid namn Gustav 🙂

Veckan efter lovet:
Vi startar upp veckan som vanligt med mentorstid enligt schema. Men kommer man till skolan tidigare finns Markus i L5 mellan 8.30-9.20 för en lektion med extra matte. Det vankas sedan både svenskaprov i språkhistoria och fysikprov om elektricitet och magnetism. Så se till att ladda på med mycket frisk luft och solljus under lovet.
På torsdag fm. har det blivit dags för gröna klassen att besöka Elin för livskunskap. Tyvärr blir det inget racketspel för röd under vecka 10 då allt var fullbokat sedan länge av en annan skola. Får återkomma med ett senare datum där.

Övrigt

Klasskassan: Februarigruppen har nu satt fart ordentligt.
Februarigruppen har nu bestämt sig för sin aktivitet! Det blir till att sälja grillsåser nu när våren är på väg! De kommer i paket om 3 stycken, som säljs för 100 kr per paket. Alla elever får sälja 5 st paket var. Onsdagen den 8 mars kommer eleverna få hem sina grillsåser i påsar. Eleverna har ca 14 dagar på sig att sälja så senast den 22 mars vill vi att 500:- sätts in på konto 8327-9,934 452 954-1 i Swedbank. På detta får vi in ca 9.000:- till klasskassan!

Föräldramötet: Vi vill passa på att tacka alla er som hade möjlighet att närvara under mötet. För dig som tyvärr inte hade det, kan nedanstående protokoll vara väl värt att läsa. Tack Lena för fint sammanfattat.

Protokoll

Praon: Veckorna rullar på och vi är snart där. Vecka 17 skall ni alltså ut i det verkliga livet under en vecka för att förhoppningsvis få en bra och tydlig inblick i hur arbetslivet fungerar. Eftersom elever inte får prao hos sina egna föräldrar men att föräldrar i klassen kanske gärna tar emot praoelever så kan ni maila någon av oss mentorer att ni har en plats som vi kan försöka förmedla till någon annan elev i klassen. Tack för hjälpen!

KOMMANDE VIKTIGA DATUM
v.9: Sportlov
V 10 torsdag 9 mars: Livskunskap, f.m. (Grön)
V 11 måndag 13 mars: Skolbio, e.m
V 14 tisdag 4 april. Besök på Ungdomsmottagning f.m (grön)
V 14 onsdag 5 april Föräldramöte. Information av Syv och klassresa.
V 14 fredag 7 april. Besök på Ungdomsmottagning f.m (röd)
V15 Påsklov
V 16 måndag Lov
V 17  Prao

Ha nu ett riktigt välförtjänt och skönt LOV!!

Maggie, Ann och Henke

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']