Merkurius veckobrev v.11

Hej allesammans!

Mentorstiden
I måndags var det många som ville ha vår uppmärksamhet! Vi hade en grupp elever som presenterade nästa insats för att samla in pengar till Gotlandsresan och nu blir det föräldramiddag 27/3! Det blir mat, underhållning, lotterier mm. Eleverna fixar och ni vårdnadshavare är alla välkomna att besöka denna fin fina restaurant!!
18.20.30 för alla gäster 15.30-21 för alla elever!!

Husrådet ville informera om viktiga saker i matsalen och de ville också ha med sig förslag på förbättringar till matrådet som de är med i varje månad.

Därefter var det dags för förberedelser inför vårt nästa stora event Inspirationsmässan! Nästa onsdag 20/3 ska alla elever i åk 7-9 få chansen att träffa en mängd personer som kommer till skolan för att dela med sig av sina erfarenheter. Eleverna fick välja vilka miniföreläsningar som de vill gå på. Nu laddar vi för denna fullmatade eftermiddag!

SO
Vi har nått ytterligare ett delmål denna termin. Vi har sökt förklaringar till att vi har olika rättigheter och då haft fokus på historia. Här har vi också studerat hur man kan använda historia om olika sätt. Detta gjorde att vi kunde se hur nazister använde detta i sin propaganda.
Nu är det dags att styra vidare och vi kommer då landa i Sydasien för att studera hinduismen. Många jämförelser kommer vi göra och även här kommer vi att ha ett fokus på rättigheter.

Mitt i terminen – stämma av mål
Halvvägs genom terminen och det är kul att se alla som kommit till våra pluggstugor på tisdagar (uppehåll nästa vecka). Oavsett om man varit där eller inte är det dags att fundera på hur det går med de mål som sattes vid utvecklingssamtalen. Är du på rätt väg? Ska du göra något annorlunda? Behöver du hjälp med något? Ja fundera/reflektera över läget!

Hänt i veckan!
Succén med pingis och basket på tisdagsluncherna fortsätter! Många elever hittar nu till idrottshallen dessa tillfällen!!
I veckan hade Merkuriuseleverna workshop med telluseleverna kring programmering. Kul med både syskonträffar, kreativt skapande och fina möten!
Möjligheten att köpa en skoltröja har presenterats och alla som är intresserade kan gå in på  skolgarderoben som är öppen till den 27 mars! Det finns även provkläder hos Åsa i syslöjden!

www.skolgarderoben.se/lemshaga

Kommande datum:

  • 20 mars, inspirationsmässa
  • 27 mars föräldramiddag – får inte missas
  • 2 april skolbio (mer info kommer)
  • v.16 påsklov + må v.17
  • Boka in dessa datum
    24 april föräldramöte med SYV (studie och yrkesvägledare)
    8 maj Skolansdag

Ha en fin helg allesammans!!

/Merkuriusteamet