Merkurius Veckobrev V. 12

Hej alla Merkurius elever!!

Det har varit en annorlunda vecka med många samtal ang Coronaviruset.  Vi jobbar på i skolan i alla ämnen och i Hkk/ Id så fortsätter ni med arbetet om er Hälsa ( Mat, Sömn och Rörelse). Vi vill att ni läser info från skolledningen på schoolsoft ang Corona. Det kommer att finnas uppdateringar varje dag.

Försök att vara ute och få frisk luft och lite sol. Tänk på handhygienen.

Veckan som gick: Merkurius grön har varit på Livskunskap. Där vi diskuterade många intressanta frågor. Merkurius Röd har haft Ma prov. Hoppas det gick  bra.

Veckan som kommer:  Ni kommer ha prov/ redovisning i SO . Inspirationsdagen som vi skulle haft på onsdag den 18 mars är framflyttad pga av Coronaviruset.

Övrig viktig info

Klassresan: Påminner om att anmälningslappar måste skickas in!! Info om det här har gått ut både via mail och på schoolsoft. Det är även viktigt att ni nu lägger på ett kol beträffande försäljningen av de varor som klassföräldrarna tagit fram. Varenda korv/kaka/ost/blomma genererar pengar som NI kan göra roliga saker för.

Jobba på Vårruset: Tisdagen den 19 maj har vi fått möjligheten att jobba på Vårruset igen. Vi ska då dela ut goodiebags vid målgången och tiden för detta är, ca kl.18.00-21.30, I dagsläget är det 10 personer som har anmält sig, men vi måste vara 25 för att få jobba. Detta jobb genererar 6.374:- till klasskassan.

Anmäl er till sonja.schmitz@nacka.se (eller i Facebook-gruppen) om ni kan hjälpa till. Jag måste skicka in “kontraktet” till tävlingsledningen den 12 mars, för att de med säkerhet vill veta om vi kan ställa upp med 25 personer. Om vi inte kan det måste jag ge detta jobb till en annan klass/grupp, så snälla, kolla era kalendrar och anmäl er. Skriv även om ni vill ha vegetarisk mat, veganska mat, gluten- eller laktosfri mat.

Hälsosamtal: Judith (skolsköterska) fortsätter med era hälsosamtal. Hon kommer lugnt och metodiskt att beta av er en efter en så har du ännu inte varit där så är det snart din tur. Ni har inga personliga tider utan Judith hämtar er när det passar henne och övriga verksamheten.

Kommande viktiga datum

v.15 – Påsklov

v. 16 -mån 13 april Lov

v.18 -Fre 1 maj Lov

v 21 – Studiedagar och Lov

v. 24 Må 8 juni friluftsdag.

Tis 9 Juni -Förbereda Solens avslutningsmiddag.

Onsd 10 juni Avslutning

Önskar er alla en härlig helg!!

//Ann, Cristin, Charlotta och Henke