Merkurius veckobrev v 11

Hej Merkuriusar!

Ännu en vecka har förflutit i rask takt. Nu är det bara tre veckor kvar till nästa pausvila påsklovet- tänk vad vårterminen går snabbt!

Veckan som gått

Vi började veckan med mentorstimme där vi tog oss an ett nytt klassmart-tema nämligen – språkets makt och betydelse. Vi inventerade vad vi hör för hårt språk i klassen och diskuterade hur det kan kännas när man hör hårt språk. Det blev bra och viktiga diskussioner som vi kommer att fortsätta med några mentorstimmar framöver.

Under tisdagen var det också dags för Ladans årliga allaktivitetsdag och i år blev det skidåkning i Romme, Padel- och Yoump samt tårtbakning som eleverna i Merkurius valde. Romme bjöd på en fantastisk solig och härlig skiddag, Padel- och Yoump bjöd på härlig aktivitet och tårtbakningen bjöd på goda och fina tårtor.

I övrigt är det full aktivitet i ämnena. I matten håller båda klasserna just nu på med ett förpackningsprojekt om tredimensionella figurer. Eleverna jobbar i grupp med att tillverka prototyper, skisser och olika beräkningar av volymer och begränsningsareor. Det är roligt att se er aktivitet. I no:n kopplar vi resistorer, lampor och batterier i serie- och parallellt för att se skillnaden mellan de olika sätten. Vi räknar också på spänning, ström och resistans med hjälp av Ohms lag.

Veckan som kommer

  • Tisdag 22/3 Merkurius röd Livskunskap fm – se mer info på schoolsoft.
  • Tisdag 22/3 Merkurius grön simning em – se mer info på schoolsoft och classroom.

Kommande

  • Tisdag 29/3 Merkurius grön Livskunskap fm – se mer info på schoolsoft.
  • Tisdag 29/3 Merkurius röd simning em – se mer info på schoolsoft och classroom
  • Inspirationsmässan 2022 30/3 från lunch– alla elever kommer att få välja inspirationspass på mentorstid.
    Tack till alla som anmält sitt deltagande i att komma och inspirera våra ungdomar!
  • v 15 Påsklov
  • Onsdag 20/4 Föräldramöte – mer info kommer men en av punkterna kommer att vara Gotlandsresan.

Ha en härlig helg!

/Merkuriusteamet