Merkurius Veckobrev v. 12

Hej alla i Merkurius!

Det är sällan jag och mina medmentorer känner så stor tacksamhet som att gå till vårt arbete i dessa tider. Det är så mycket som ryckts bort så mycket som är annorlunda. Våra vanliga plattformer där vi ser andra människor ser inte likadana ut. Därför känns det extra fint att få träffa våra härliga elever. Bedriva undervisning. Helt enkelt göra vanliga saker. Saker som man är van vid. En stor diskussion i samhället är skolan som ni alla vet, ska skollokalerna vara öppna eller stängda? Det återstår att se. Men var dag det är öppet gör mig och mina medarbetare glada. Det är sällan värmen varit så stor bland elever, pedagoger, föräldrar för vi gör alla vårt bästa att försöka handla på rätt sätt. Så till alla oss som kämpar, vi är fantastiska!

Trots stor frånvaro bland vuxna och barn har vi faktiskt haft en ganska vanlig skolvecka. I slutet av veckan var faktiskt ganska många på plats. Till er som är hemma, fler och fler lärare bedriver nu också undervisning via Classroom, så är ni inte allt för sjuka följer ni med hemifrån.

För några veckor sedan laborerade vi i No:n med syror och baser. Elverna skötte sig extrabra då det var lektionsbedömning. Jag tror vi har ett gäng framtida laborationsmästare! Bilderna får tala för sig själva.

   

Viktiga datum framöver:

Nya busstider börjar gälla 23/3: Från och med måndag kommer SL att dra ner på antal turer. Av den anledningen ändrar vi våra scheman så att ingen lektion startar före 8.40 under den här perioden.

Studiedag 25/3: Vi lärare måste få tid till att lära oss om distansundervisning. Därför har det beslutats att flytta den studiedag som tidigare var förlagd till den 20:e maj tills nu på onsdag den 25:e mars.

Syv Daniel 22/4 istället för den 15/4: Tid för detta är klockan 18.00.

Klassresan: Påminner om att anmälningslappar måste skickas in!! Info om det här har gått ut både via mail och på schoolsoft. Det är även viktigt att ni nu lägger på ett kol beträffande försäljningen av de varor som klassföräldrarna tagit fram. Varenda korv/kaka/ost/blomma genererar pengar som NI kan göra roliga saker för.

Jobba på Vårruset: Tisdagen den 19 maj har vi fått möjligheten att jobba på Vårruset igen. Vi ska då dela ut goodiebags vid målgången och tiden för detta är, ca kl.18.00-21.30, I dagsläget är det 10 personer som har anmält sig, men vi måste vara 25 för att få jobba. Detta jobb genererar 6.374:- till klasskassan.

Anmäl er till sonja.schmitz@nacka.se (eller i Facebook-gruppen) om ni kan hjälpa till. Jag måste skicka in “kontraktet” till tävlingsledningen den 12 mars, för att de med säkerhet vill veta om vi kan ställa upp med 25 personer. Om vi inte kan det måste jag ge detta jobb till en annan klass/grupp, så snälla, kolla era kalendrar och anmäl er. Skriv även om ni vill ha vegetarisk mat, veganska mat, gluten- eller laktosfri mat.

Hälsosamtal: Judith (skolsköterska) fortsätter med era hälsosamtal. Hon kommer lugnt och metodiskt att beta av er en efter en så har du ännu inte varit där så är det snart din tur. Ni har inga personliga tider utan Judith hämtar er när det passar henne och övriga verksamheten.

Kommande viktiga datum

v.15 – Påsklov

v. 16 -mån 13 april Lov

v.18 -Fre 1 maj Lov

v 21 – Studiedagar och Lov

v. 24 Må 8 juni friluftsdag.

Tis 9 Juni -Förbereda Solens avslutningsmiddag.

Onsd 10 juni Avslutning

 

Med önskan om en fin och solig helg!

Henrik, Ann, Charlotta & Cristin