Merkurius veckobrev v 13

Hej alla i Merkurius!

Då var ännu en vecka slut och den här veckan har bjudit på både solsken och snö. Typiskt aprilväder med andra ord. En vecka kvar till påsklov – håll i och håll ut! Peppa varandra lite extra kommande vecka när alla börjar bli lite trötta.

Veckan som gått

Den här veckan vände vi på mentorstimmens upplägg och i röd fortsatte vi vårt fokus på språkets betydelse. Nu diskuterade vi hur andra kan uppfatta det som sägs och vad det kan få för betydelse/konsekvenser. I grön samtalade vi om temat för livskunskapen – sex, samtycke och relationer samt hur vi jobbar ”klassmart” under livskunskapen. Nu har båda klasserna varit på livskunskap och båda klasserna tyckte att det var lyckat och givande och så också vi mentorer.

Båda klasserna har även varit i badhuset och gjort simtest och övat livräddning med Gottis. Bra jobbat!

I onsdags eftermiddag hade vi vår årliga inspirationsmässa och i år kunde vi ha alla inspiratörer på plats hos oss. Inspiratörerna bjöd på flera intressanta föreläsningar om olika arbeten och olika vägar – ibland mer krokiga är raka för att komma dit. Det är aldrig försent! Tack till alla inspiratörer och till Maria som stod för organisationen kring dagen!

Veckan som kommer:

Vi har nu Skräpplockardagar på skolan! Alla klasser kommer att hjälpa till med att göra vår omgivning ren och fin inför våren då vi vistas mer ute. På måndagens mentorstimme kommer hela Ladan att plocka skräp. Bra är om DU kan ta med arbetshandskar och klär dig lite mer oömt samt har bra skor.

Kommande:

V 15: Påsklov

V 16:  20/4 Föräldramöte

Ha en skön helg och ta hand om varandra!

Mvh Merkuriusteamet