Merkurius Veckobrev v. 15

Glad Påsk Merkuriusar.

April har kört hårt med oss denna vecka, med snö och sol om vartannat.

Nu är vi SÅ redo för påsklov!

 

Mentorstimmen fortsatte i Mitt Liv – Mina Val andan. Sen har veckan kantats av prov och inlämningar och vi hoppas att ni känner att ni kan släppa skolan nu en vecka. Det är ni värda!

 

Engelska

Vi har tolkat låttexter den här veckan och tränat på att hitta temat i texten och sedan vända på det genom att byta ut enstaka ord, meningar eller stycken för att helt byta innebörd i låten. Det blev väldigt spännande texter som nu sitter uppe på vår vägg. Här är några exempel: (ledsen för stökig layout men tiden är min fiende)

 

Inför klassresan

Meddelande från föräldrar, angående klasskassans saldo:

Saldot för klasskassan Merkurius i skrivande stund är 106 952,37 kr. Det har betalats ut för två personers utlägg, har ej hört av fler än så. 

 

Föräldramöte

Föräldramöte nu på onsdag, 24 april, med SYV (studie och yrkesvägledare) 18.30-20.00 är vi i Ladan och lyssnar på Daniel (syv) som berättar om saker som är viktiga att veta om kommande gymnasieval. Vi ser fram emot att träffa er alla!

 

Kommande datum:

Nästa vecka + måndag v 17: PÅSKLOV!!!

Vill åter passa på att bjuda in till skolans dag där vi planerar en utställning runt de mänskliga rättigheterna, så boka datumet 8 maj och då från 13.00! 

 

 

Ha ett fantastiskt skönt lov så ses vi på tisdag vecka 17.

Hälsningar MerkuriusTeamet.