Merkurius veckobrev v 15

Hej Merkuriusar!

Nu är vi igång igen efter påsklovet och vårvärmen börja göra sig till känna. Härligt! Några av er hittade ut i slutet av dagen idag och njöt lite av solljuset och av att spela basket.

Veckan som gick: Vi startade i vanlig ordning med en mentorstimme där ni fick börja med att prata av er om ert lov en stund. Det var en så mysig och lugn stämning! Därefter hade vi ett klassråd som våra duktiga husrådsrepresentanter höll i. De fick med sig klassens tankar som de sedan kommer att lyfta vidare till husrådet och sen till SAM/PUG. Klassen röstade även fram den organisation som de pengar ni jobbar in under Operation Lemshaga skall skänkas till. Mer info om den dagen kan ni läsa om lite längre ner.

I övrigt är vi nu igång med Algebran för fullt i matten. Vi har klurat ut generella mönster, skrivit, tolkat och förenklat uttryck. Idag avslutade vi mattelektionen med fyra i rad med hjälp av uttryck. Nästa vecka kommer vi in på ekvationer.

I biologin jobbar vi just nu med männsiskokroppen och dess funktion. Vi har den här veckan lärt oss om virus och bakterier, stamceller, tumörer och organtransplantationer. Parallellt jobbar även Ann med näringsämnena i hemkunskapen och Gottis med träning och hälsa i idrotten.

Veckan som kommer: Vi har en vanlig skolvecka enligt schemat.

Övrig viktig info

Operation Lemshaga: Torsdagen den 17:e Maj kommer ni elever att vara hemma från skolan för att utföra någon form av arbete för att tjäna ihop 100kr. Alla pengar som samlas in kommer (efter att ni röstat) skänkas till Barncancerfonden. I början av nästa vecka kommer samtliga elever få med sig en blankett med mer information. Denna skall sedan lämnas tillbaka påskriven i samband med att man lämnar in sina 100kr. Dock senast den 21/5.

Kommande datum

  • Mån 30 april: Lov
  • Tis 1 Maj: Lov
  • Tors o Fre 10-11 Maj: Lov
  • Mån-Ons 14-16 Maj: Studiedagar
  • Tors 17 Maj: Operation Lemshaga
  • Tors 31 Maj: Operan med Jonas, se info på schoolsoft
  • Ons 6 juni: Lov
  • Tors 14 juni: Sommaravslutning

Ha en härlig helg och njut av vårvädret!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']