Merkurius veckobrev V.16

Hej alla merkuriusar!

Veckan som gått har har varit intressant på många plan. Vi har gått från härligt varmt vårväder, till bitande kallt vårväder. I allt annat konstigt är det ändå skönt att April är som vanligt.

Skolmässigt har det också varit full fart! Eleverna har gjort uppgifter och prov. Förkovrat sig i det svenska språket, mattematikens under och stadens föränderlighet.  Framtidens stad finns det många spännande tankar kring. Med den utvecklingshastighet som vi har i samhället kommer säkert våra elever också få uppleva dessa på riktigt.
Här är några av deras tankar och processen dit:

 

 

Påminnelse:

Vi ser att många elever ”glömt” bort att vi är en mobilfri skola. Därför är det många som nu går med sina mobiler i fickan under skoldagen i stället för att låsa in dem i skåpet. En a anledningarna till att vi är mobilfria är för att vi vet att mobilen tar fokus från undervisningen när det surrar till. Därför skall mobilerna vara i skåpet under skoldagarna och inte i fickan.

Info kommande viktiga händelser:

V.19
Måndag-Onsdag är det studiedagar. Under dessa dagar kan det förekomma att elever kallas in för att göra kompletteringar om behov finns.
Torsdag-Fredag  är det lovdagar.

V.23
Sista kolveckan. Under denna vecka kommer vi ha en del schemabrytande aktiviteter. Mer info kommer.
Fredag – Skolavslutning. I nuläget kommer det vara klassvis.

 

Trevlig helg önskar merkurius mentorer!