Merkurius veckobrev v.18

Hej allesammans!

Våren stormade in och beslöt sedan att bromsa in när vi kom till helg! Men dessförinnan hann vi ha Valborg och en kortvecka i skolan. Nästa vecka är det äntligen dags för Skolansdag, onsdag 8/5! Alla föräldrar är hjärtligt välkomna och vi siktar på att göra vår största utställning så här långt! Utöver detta bjuds ni in att ta del av pågående projekt kring husbyggande, skapande och förstås alla andra klassers arbete! Dessutom kommer vi skapa möjligheter för alla att bidra till “Operation Lemshaga”, läs lite längre ned.
Klockan 13-16 håller vi öppet och och vi hoppas att så många som möjligt kommer och förgyller dagen! Observera förlängd skoldag!

Mentorstid
Vi passade på att göra skolan vårfin i måndags! Hela Ladan var ute och tog hand om vår närmiljö vilket innebar lövkrattning, buskklippning, skräpplockning och mycket mer. Härligt var det att göra fint och vädret strålade när vi avslutade med en härlig glass!!
Eleverna fick också info om hur den avslutande insamlingen till klassresan skulle gå till och klassens mattemavecka närmar sig och “italienskt tema” är framröstat!

Operation Lemshaga 22 maj
Vi kommer även detta år genomföra Operation Lemshaga. Förra årets succé med över 22 000 insamlade kronor till Barncancerfonden ska vi försöka upprepa. I år har vi röstat fram att vi ska arbeta för Världsnaturfonden WWF. Tanken är nu att så många elever som möjligt hittar ett uppdrag som de kan tjäna in 100 kr (eller mer) på. Eleverna som har ett uppdrag har sedan en hel dag på sig att genomföra det och dagen som gäller är den 22/5. Har maninget uppdrag är man i skolan denna dag.  Närmast innebär detta att alla elever i åk 6-9 under nästa vecka får hem en lapp som man ska fylla i. Lappen ska sedan vara tillbaka till fredag 10/5.

SYV-info & Prao
Vid vårt föräldramöte fick vi del av en fin översikt runt gymnasievalet av vår SYV, Daniel. Här kommer denna i Pdf-format för alla att ta del av!
Gymnasieinfo föräldrar åk8

Vi har också fått besked om att vi kommer ha vår prao-vecka (åk 9) under v.45 i höst. Glöm inte att dra nytta av varandras erfarenheter/praoplatser för att underlätta sökandet denna gång! Om ni har en praoplats på ert jobb kan ni vända er till någon av oss mentorer så kan vi förmedla till behövande!

Nu är det några fina veckor kvar fram till det annalkande sommarlovet och det är dags att lägga in en finalspurt på terminen! Nu kör vi!!!!

Kommande datum:

8/5 Skolansdag
13/5 Studiedag
15/5 Vi jobbar för en härlig Merkuriusdag…mer info kommer!
20-21/5 Studiedagar
22/5 Operation Lemshaga
30-31/5 Lovdagar
6-7/6 Lov + studiedag
13/6 Skolavslutning

Ha en fantastisk helg allesammans!

/Merkuriusteamet