Merkurius veckobrev v.18

Hej Merkurius!

Imorse var det dags att skrapa rutorna på bilen igen, termometern stod på 2 grader. Då blir jag lite full i skratt när jag tänker på att det bara är 41 dagar kvar till skolavslutningen. Men antalet skoldagar är mycket färre. Men 41 dagar kvar… Tiden känns så knapp men det är ingen hemlighet att det går snabbt. Som ni säker sett på Schoolsoft har det redan kommit ut hur vi tänker kring skolavslutningen här på Lemshaga. Det kommer inte att bli en vanlig skolavslutning men vi gör det bästa vi kan utifrån rådande situation.

No-teknik

I veckan började vi vårt sista projekt för terminen, broprojektet. Under fyra veckor framöver kommer vi lära oss att göra tydliga ritningar som vi vidare ska följa och utifrån dessa konstruera en bro. Vi kommer att lära oss om olika typer av broar och vad som är viktigt att tänka på när man bygger en stabil konstruktion. Jag har arbeta många år på Lemshaga och aldrig under mina år har jag fått sett skisser på så annorlunda broar som jag sett idag, så heja Merkurius för härlig kreativitet! Jag har poängterat ett flertal gånger för eleverna hur viktigt det är att inte tappa fokus nu och att inlämningsdatumet som är satt till 29 maj inte kommer att kunna skjutas på. Min upplevelse är att de flesta är riktigt taggade på detta projekt vilket bådar gott för att allt ska komma in i tid.

Raster

Även om rasterna många gånger är korta är det flertalet Merkuriusar som tar sig tid att gå ut på rasterna för att röra på sig. De spelar basket, går kortare promenader men det viktigaste, de är ute och får frisk luft!

   

Nya klasser för blivande Solen

Vi har nu börjat vårt arbete med de nya klasserna. Är det något speciellt gällande indelningen (socialt eller pedagogiskt) som ni har synpunkter på, så har ni fram till imorgon den 1 maj att meddela oss om detta.

Kommande viktiga datum 

v.18 -Fre 1 maj Lov
v 21 – Mån 18 maj: Studiedag
v.21 – Tis 19 maj: Obligatorisk komma ikapp dag för de som skolan kontaktar. Övriga studiedag.
v.21 – Ons 20 maj: Obligatorisk komma ikapp dag för de som skolan kontaktar. Övriga studiedag
v.21 – Tors/Fre 21-22 maj: Lovdagar
v. 24 – Må 8 juni friluftsdag.
v.24 – Tis 9 Juni –  avslutningsmiddag.
v.24 – Ons 10 juni Skolavslutning

Med önskan om en fin Valborg!

Merkuriusteamet