Merkurius veckobrev v.18

Hej!

En ny vecka går mot sitt slut och nu känns det som om våren nog är här! Vår fantastiska skola byter än en gång skepnad då omgivningarna börjar skifta i grönt och träden på skolgården börjar blomma!

Mentorstimme

Vårt jobb med språkets makt tog oss denna vecka till ord som kränker. Vi sökte kopplingar mellan dessa ord och olika former av diskriminering. De sju diskrimineringsgrunderna hjälpte oss att hitta och se dessa. Nästa tillfälle kommer vi ägna åt att se hur språket lägger grunden för och är en direkt del i det som kallas diskriminering. Med dessa nya kunskaper är det därefter dags att studera det positiva språkets makt.

SO

Vi befinner oss just nu i ett ”vävande av trådar”. Med det menas att vi försöker plocka fram mycket av det vi har med oss dels i geografi, dels historia och dels från samhällskunskapen. Tanken är att bättre förstå vad det är som gör länder rika eller rikare än andra. Just nu försöker vi spinna dessa trådar så vi får en bättre bild av det som kallas näringsliv och olika sektorer i ett land. Med dessa på plats kan vi än lättare studera länder och hur de lyckas skapa rikedom.

Skolansdag
Skolan kan äntligen bjuda in alla till en ny Skolansdag! Hela skolan är öppen mellan 13-15 onsdag den 11/5. I fokus står så klart vårt arbete och passa på att komma in till våra lektioner denna dag. Dörrarna är öppna! Marsklasserna håller som vanligt kaffepannan rykande med tillhörande tilltugg!

Kommande:
11/5 Skolansdag
16/5 UMO för röda samling 8.50 på plats
19/5 UMO för gröna samling 9.50 på plats
Omvärldsdagen & studiedagar

Ha en fin helg allesammans!

/Merkuriusteamet