Merkurius veckobrev v 18

Hej alla Merkuriusfamiljer!

Ännu en vecka till ända och en kort sådan. Även om den var kort var det full fart med både So- och musikprov, lite labbande i No:n och lite annat smått och gott.

Veckan som gått

Nu är det lite final i arbetet om människokroppen och eleverna ska utifrån några sjukdomsbeskrivningar utreda vilket sjukdomssymptom olika personer lider av, vad som är fel i kroppen och hur sjukdomen kan botas. Men först och främst ska det redogöras för hur den sjuka/skadade delen av kroppen fungerar när den är uppbyggd.

I matten ger vi oss in i det sista området för terminen och det är samband och förändring som bl a handlar om procent, förändringfaktor och koordinatsystem. Vi började i veckan med att fräscha upp våra kunskaper om procent från år 7. Det är viktiga kunskaper som vi kommer att ha nytta av i vår vardag.

Veckan som kommer

Måndag 7/5

Vi startar veckan med en gemensam frukost på mentorstimmen. Vi ses 9.40 viAmfiteatern och hoppas på fint väder och en fin start på veckan. Ta med dig något att äta och dricka. Det kan även vara bra att ha något att sitta på. Därefter följer vi schemat för resten av dagen.

Onsdag 9/5 – Skolans dag 12-15

Varmt välkomna till Skolans dag och Ladan!
På onsdag nästa vecka den 9 maj mellan kl.12-15 firar vi på Lemshaga Skolans dag! Det betyder att skolan är öppen för familjer, släktingar och allmänheten. Vi i Ladan bjuder på olika aktiviteter som basketutmaning, armbandstillverkning, ansiktsmålning, Kahootutmaning och armhävningstävling. Förutom att ha trevligt och roligt, syftar aktiviteterna till att samla in pengar till Barncancerfonden.

Tillverkning av pärlarmband med texten ”HOPE” 10kr/st. Alla pengar går direkt till Barncancerfonden.
Armhävningstävling, 1kr/armhävning, för varje armhävning du gör bidrar Ladan med 1kr till Barncancerfonden!
Ansiktsmålning, 10kr/ansikte. Alla pengar går direkt till Barncancerfonden.
Varmt välkomna!

Övrig information

Torsdag 17/5 Operation Lemshaga
Skolans dag blir en form av uppvärmning inför den 17/5 som är vår ”Operation Lemshagadag”. Alla elever ha fått en dag på sig att försöka ordna ett uppdrag som de kan utföra. Lyckas man får varje uppdrag in pengar till Barncancerfonden! Det är många som inte lämnat in sin blankett, men vi hoppas att alla lämnar in den senast måndag. Har du slarvat bort den, skriv ut en ny Operation-Lemshaga

Om man har ett uppdrag behöver man inte komma till skolan denna dag.

Måndag -Onsdag 14-16/5
Vi vill även uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om rättning.

Kommande datum

  • Onsdag 9 maj, Skolans dag. Öppet hus på eftermiddagen efter lunch. VARMT VÄLKOMNA!
  • Tors o Fre 10-11 maj: Lovdagar
  • Mån-Ons 14-16 maj: Studiedagar
  • Tors 17 maj: Operation Lemshaga
  • Tors 31 maj: Operan med Jonas, se info på schoolsoft
  • Ons 6 juni: Lovdag
  • Tors 14 juni: Sommaravslutning

Ha en fin helg!

/Annica, Patrik, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']