Merkurius veckobrev V.2

Vi välkomnar alla tillbaka efter vårt underbara jullov. Hoppas ni har haft det underbart.

Första veckan är nu avklarad och det är direkt full fart igen. Trots det började vi ändå lite lugnt och mysigt med en gemensam frukost under mentorstiden.
Verkligen uppskattat hos de flesta och ett bra sätt att starta upp veckan och terminen.

 

Liten påminnelser och information till er alla:

Vecka 8 går eleverna på prao. Målet är att eleverna själva hittar en praoplats. Den information och de avtal som måste fyllas i och lämnas till mentorerna finns på Lemshagas hemsida.

I slutet på denna vecka kommer tider för utvecklingssamtal ut. Som tidigare är det först till kvarn som gäller. Då mentorerna har svårt att hitta tider utöver de som vi lägger ut ser vi gärna att man använder dessa.

Den 21/2 är det föräldramöte.

14:e februari kommer vi få besök av polisen, polarna och kommunen. Ett av syftena är att informera och främja brottsförebyggande. Vi kommer att ha 90 minuterspass med båda klasserna och dagen avslutas med möjlighet för föräldrar att lyssna på en föreläsning. Se info från kommunen nedan:

Inbjudan till skolturné 2018

Er skola med inkluderande närområde har år 2018 valts ut till en extra brottsförebyggande satsning.

När?
14 februari. Elever dagtid, lärarlaget + övrig personal kl 16:15 samt föräldrar och närområde ca 18:00.

Vad är detta?
Representanter från kommunens preventionsteam kommer att komma ut till era elever i årskurs 8 för en upplysande föreläsning om vilka insatser som finns i kommunen riktat mot ungdomar. Detta görs i ett främjande och brottsförebyggande syfte. Vi lyfter bland annat frågor om att de i år blir straffmyndiga, vilka brott som är mest förkommande bland unga på Värmdö just nu samt vart det går att vända sig vid särskilda behov. Föreläsningen tar 2 x 45 min per elevklass.

Utöver detta erbjuds skolans lärare en 45 min föreläsning om hur och vad som sker i samband med oro eller vetskap om brott, alkohol/narkotikabruk, psykisk ohälsa samt vilka instanser som bör kopplas in när osv.

Preventionsteamet kommer också under samma period att hålla en kvällsinformation på ämnet förebyggande åtgärder som fungerar. Hur bör vi som vuxna agera? Där inbjuds områdets hela lokala sammanhang: föräldrar, näringsidkare, grannar, föreningsliv etc. Denna informationsstund vill ni inte missa och vi på skolan förväntar oss att samtliga familjer representeras i detta viktiga möte!

 

Vänligen
Merkurius mentorer önskar er nu en trevlig helg
[stc-subscribe category_in='Lemshaga']